Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Foto: Hans Kristian Krogh-HanssenVis mer

Sommer-Norge er full av festivaler

Finn en som frister deg.

I månedene fremover kan du som er glad i festivallivet boltre deg i festivaler av alle slag og over det ganske land.

Sommer-Norge er lik Festival-Norge. Omtrent ethvert sted med respekt for seg selv har en eller annen form for festival i løpet av sommeren. Det betyr at uansett hvor du skal reise i Norge i sommer, er sjansen stor for at det arrangeres en eller annen form for festival i nærheten som du kan stikke innom.

Allerede første helgen i juni er det flust med festivaler. Vi kan nevne Festspillene i Bergen, Alta Soul & Blues Festival, Langesund International Shantyfestival, Backbeat på Karmøy eller Vestfold Festspillene.

Sistnevnte strekker seg forøvrig helt til slutten av måneden, så er du i Vestfold i juni, kan du sikkert få med deg en av konsertene. Kanskje mest spektakulær er soloppgangskonserten med Det Norske Kammerorkester på Verdens Ende klokken fire om morgenen søndag 13. juni.

Andre store og kjente festivaler er Norwegian Wood i Oslo (10.-13. juni), Risør Kammermusikkfestival (22.-27. juni), Hovefestivalen (29. juni- 2. juli), Trænafestivalen (8.-10. juli), Moldejazzen (19.-24. juli) og Notodden Bluesfestival (5.-8. august), for å nevne noen.

Finn din festival

For en ganske så fullstendig oversikt over festivalene som arrangeres, bør du klikke deg inn på www.festivalplassen.no. Her kan du se festivalene i kronologisk rekkefølge, og klikke deg inn på hjemmesidene deres for mer info.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smart å ta med på festival

  • Solkrem, solbriller og solhatt/caps - det er lov å håpe!
  • Regntøy (paraply er ikke populært på festival) - det gjelder å være realististisk.
  • Sitteunderlag
  • Komfortable sko
  • En varm genser/jakke
  • Klær med trygge lommer å ha penger og mobil i - det kan være lommetyver på festivaler.
  • Ørepropper - i tilfelle lydnivået er i høyeste laget.

Er det noen festivaler du vil anbefale andre lesere å få med seg? Skriv i debattforumet under.