Sommer = billigere hotell

Hotellkjedene frister deg med rabatter og gratisnetter for å få din kundehengivenhet. Her er hva du får og hva det koster hos de forskjellige kjedene.

Illustrasjon: Lotus Head Foto: Lotus Head
Illustrasjon: Lotus Head Foto: Lotus Head Vis mer

HOTELLPASS?

Kjøper du hotellpass, eller foretrekker du å velge hotell uavhengig av kjede? (Avsluttet)
Velger uavhengig av kjede(62%) 94
Kjøper hotellpass(21%) 32
Det varierer(17%) 26
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Husk at som med flyselskapenes lavprisbilletter, gjelder det også her at det ofte er et begrenset antall plasser til laveste pris. Det lønner seg derfor å reservere rom tidlig for den laveste prisen. Hotellpassene kan som oftest kjøpes enten på hotellet når du sjekker inn, eller via hotellkjedens nettsider.

Choice Club


Choice-kjeden har gått bort fra Nordisk Hotellpass, og erstattet det med et bonusprogram som de kaller Choice Club. Dette skal sikre deg de beste prisene som privatreisende i helger, rundt helligdager og i sommerferien. Choice-kjeden omfatter Comfort, Clarion og Quality-hoteller.

Hos Choice kan du også kjøpe hotellsjekker, hvor et "sjekkhefte" med 12 overnattinger koster 10.740 kroner. Det gir en pris på 895 kroner per overnatting, og du skal da spare 35 prosent på veiledende pris. Sjekkene kan brukes i Norden.

Choice har også en lavpriskalender for Comfort-hoteller i Norden. Vi søkte på tilgjengelig dobbeltrom for to i København en ukedag i august, og fikk priser fra 495 kroner.

Hvor kan du bruke det: På kjedens hoteller over hele verden.
Antall hoteller: 150 hotell i Norden og over 5.000 hotell i hele verden.
Gyldighetsperiode: Tre år.
Passkostnader: Gratis.
Priser/rabatter: Du får bonuspoeng fra første natten, og du får ett bonuspoeng per betalt krone ved overnatting. Du får også bonuspoeng dersom du spiser i hotellets restauranter. I sommersesongen (30. juni til 13. august) får du doble bonuspoeng. Bonuspoeng kan løses inn som gratisnetter. Fra 10.000 opptjente poeng får du en gratisnatt eller et restaurantbesøk. Poengene er gyldige i tre år etter opptjening.
På nett: Choice Club

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skanplus


Skanplus Hotel Pass er et samarbeid mellom 185 hoteller i Norden. Kjedene som inngår i dette samarbeidet er Thon Hotels og Norlandia Hotels & Resorts i Norge; Best Western og Elite Hotels of Sweden i Sverige; Restel Hotel Group i Finland; Fosshotel på Island og frittstående hoteller i Norge, Sverige og Danmark.

Hvor kan du bruke det: Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.
Antall hoteller: 185.
Gyldighetsperiode: Passet kan benyttes hele sommeren og hver helg hele året. Sommersesongen kan vareiere fra hotell til hotell, men strekker seg stort sett fra medio juni til medio august.
Passkostnader: 90 kroner.
Priser/rabatter: Du kan bo med inntil 50 prosent rabatt, og får hver 6. natt gratis. Gratisnatten kan tas når du måtte ønske, hele året. Overnatting i sommersesongen varierer med hotell, men koster fra 750 kroner for dobbeltrom i Norge, 650 SEK for dobbeltrom i Sverige, 710 DKK for dobbeltrom i Danmark, 62 euro for dobbeltrom i Finland og 10 prosent rabatt i sommersesongen på Island.
På nett: Skanplus

Rica Feriepass


Ricas hotellpass kan benyttes på Ricas hoteller, samt Arp-Hansen Hotel Groups ni hoteller i København og på 23 av Restel Hotel Groups hoteller i Finland. Du får passet gratis i reisebyråer og på hotellene.

Hvor kan du bruke det: Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Antall hoteller: Over 100 hoteller.
Gyldighetsperiode: 16. juni til 13. august.
Passkostnader: Gratis.
Priser/rabatter: Priser fra 370 kroner per person i dobbeltrom. Du får hver femte natt gratis. Gratisovernattingen må tas ut i kampanjeperioden eller i helger innen årsskiftet. Du må bo til feriepasspris for at overnattingen skal telle i opptjeningen av en bonusnatt.
På nett: Rica Feriepass

Best Scandinavian Holiday 2006


Ferietilbud på Best Western hotellene i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Om du er medlem av Coop, kan du også benytte deg av medlemstilbudet hos Best Western; Bo på dobbeltrom fra 695/796 kroner for to personer hele året.

Hvor kan du bruke det: Norge, Sverige, Danmark og Finland.
Antall hoteller: Drøye 100.
Gyldighetsperiode: Gjelder sommerperioden 1. juni til 31. august, samt helger resten av året.
Passkostnader: Gratis.
Priser/rabatter: Bo tre netter - betal for to. Gjelder overnatting på ett og samme hotell. Du får også tilgang til de beste sommerprisene.
På nett: Best Scandinavian Holiday

Fjordpass


Her kan du bo ikke bare på hoteller, men også på pensjonater, hytter og leiligheter.

Hvor kan du bruke det: Norge.
Antall hoteller: 170.
Gyldighetsperiode: Ett kalenderår, men hvert hotell deltar kun i en av fire gyldighetsperioder. Ett og samme hotell har altså fjordpasstilbud kun ett kvartal.
Passkostnader: 100 kroner.
Priser/rabatter: Hotellovernatting med frokost koster fra 290 kroner per person per døgn i dobbeltrom. I leiligheter og hytter kan du få overnatting fra 400 kroner for to personer per døgn.
På nett: Fjordpass

Sommerpriser


Om du ikke liker å love å elske og ære én og samme hotellkjede hele sommeren - eller hele året, for den saks skyld - er det fullt mulig å finne gode sommerpriser på de fleste hotellene i sommersesongen. Kurs- og konferansegjestene, som gjerne fyller opp store deler av hotellene resten av året, er fraværende i sommersesongen - så prisene settes ned for å fylle opp med privatreisende.

Vi har allerede nevnt lavpriskalenderen hos Comfort-hotellene i Choice-kjeden, som for øvrig også tilbyr sommerpriser. Thon hotels har også sommerpriser, eksempelvis kan du bo for fra 375 kroner per person i dobbeltrom, eller få familierom for 990 kroner for hele familien (to voksne og to barn). Scandic har et tilbud som de kaller Early, som innebærer at rommet må bestilles og betales innen sju dager før ankomst, og som gir deg 15 til 30 prosent rabatt. Priser i Norge fra 390 kroner per person per natt. Dette er kun noen av tilbudene som finnes.

Husk også å sjekke om du har et medlemsskap, kanskje i Coop, OBOS, NAF eller liknende, som gir deg rett på rabatterte priser. Turistkontoret i byene kan også gi gode priser i siste liten - og om du allerede har planlagt reiseruten, kan du selvsagt også sjekke hotellbestillingstjenestene på internett for gode tilbud. Les vår ferskeste test av nettbestillingstjenestene her.

Er dere en familie med barn - sjekk også vilkårene og aldersgrensene for gratis barn på rommet. Mens noen skal ha ekstra betalt fra barnet er fire år, lar andre kjeder barn sove gratis på foreldrenes rom langt opp i tenårene.

Har du erfaring med bruk av hotellpass, eventuelt kontra å benytte vanlige sommerpriser uavhengig av kjedetilhørighet? Skriv inn i diskusjonsforumet under!