Solsikkert i høstferien

Hold deg til Middelhavsområdet i høstferien.

KYPROS: Gode muligheter for sol i høstferien.
KYPROS: Gode muligheter for sol i høstferien.

Vis mer


1. Kypros

Kypros er et godt valg for dem som foretrekker sol og varme. Gjennomsnittlig dagtemperatur i september er 33 grader og 27 grader i oktober. Temperaturen synker ned til 18 grader om kvelden i september og ned til 14 grader i snitt i oktober. Nedbørsmengden er heller ikke avskrekkende: I september er den gjennomsnittlige nedbørsmengden 5.1 millimeter og i oktober er den ikke stort mer enn 22.9.
Star Tour selger restplassbilletter til Kypros fra cirka 2.500 kroner i september.

Les mer:
Kypriotiske attraksjoner

2. Italia

I Roma er gjennomsnittstemperaturen 28 grader i september og 24 grader oktober, og i 1962 var temperaturen oppe i rekordhøye 42 grader. Saga Solreiser har september måneds billigste pakketurer til Roma: En uke med hotell koster 2.995 kroner.

Les mer:
ROMA: Hvis Amor fikk velge

3. Tyrkia

I Tyrkia er gjennomsnittstemperaturen i september og oktober henholdsvis 24 og 20 grader. September måned er relativt regnfattig, og gjennomsnittlig nedbørsmengde er 12.7 millimeter i september. Flere pakkereisetilbydere har Tyrkia på sine reisemenyer og ifølge DinSides restplassoversikt starter billettprisen på 1.998 kroner.

Les mer:
Moderne huleboere i Tyrkia

4. Hellas

Deilige temperaturer på Skiathos også i høstferien.

Foto: Robin Strand Foto: Robin Strand
Deilige temperaturer på Skiathos også i høstferien.

Foto: Robin Strand Foto: Robin Strand Vis mer


Hellas er en sikker vinner for mange nordmenn. Hellas kommer som nummer to etter Spania over land nordmenn helst besøker: rundt 250.000 nordmenn reiste til Hellas på ferie i fjor. Sol, varme og bademuligheter må ta æren for dette. Gjennomsnittstemperaturen på Kreta er 23 grader i september, og i oktober er det gjennomsnittlig 20 grader. Det er cirka fire grader forskjell på den varmeste tiden på dagen til den kjøligste tiden på natten. I september og november kan du ifølge DinSides restplassoversikt få pakkereiser til Hellas fra 1.995 kroner.

Guide til charter-Hellas

5. Egypt

Gjennomsnittstemperaturen i Egypt i september og oktober er henholdsvis 27 og 29 grader. Flere pakkereiseoperatører selger reiser til Egypt og badebyene Hurghada og Sharm el Sheik, og normalprisene på reiser til disse stedene starter på 4.000 kroner.

Les mer:
Verdens beste dykkesteder

6. Spania

Tyrefekting i Sevilla garanterer høy temperatur.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Tyrefekting i Sevilla garanterer høy temperatur.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


I Sør-Spania er det varmt utover høsten. Gjennomsnittstemperaturen i Malaga i september er 23 på kvelden og 28 på dagen, og i oktober er gjennomsnittlig kveldstemperatur 14 grader, mens dagtemperaturene er cirka 23 grader. SAS Braathens og Sterling flyr til Malaga fra cirka 2.000 kroner.

Les mer:
BILDESPESIAL: Stekhett i Sevilla
TYREFEKTING: Dødelig drama i kveldssola
Flamenco i blodet
10 innside-tips til Sevilla

7. Marokko

I Marrackech er gjennomsnittstemperaturen behagelige 26 og 21 grader og gjennomsnittlig nedbørsmengde i de samme månedene er 7.6 og 20.3 milimeter.

Ekstern lenke:
Lexicorient om Marokko

Kilde: Temperaturopplysningene er hentet fra Weather.com

  • Tilbake til introartikkelen