Solgte alle billettene på Twitter

- Hvis dere kan fylle flyet, skal vi sørge for at det tar av, lovte KLM.

Den utradisjonelle KLM-flyvningen til Miami gikk ikke upåaktet hen. Mandag starter direkteflyvningene for fullt. Foto: Kristina Picard
Den utradisjonelle KLM-flyvningen til Miami gikk ikke upåaktet hen. Mandag starter direkteflyvningene for fullt. Foto: Kristina Picard Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyst på din egen direkteflyvning til en eller annen destinasjon? Akkurat dét klarte den hollandske DJ'en Sied Van Riel da han ønsket seg en direkterute til musikkfestivalen Ultra i Miami.

Van Riel brukte den sosiale meldingstjenesten Twitter til å utfordre flyselskapene til å sette opp en flight på den aktuelle datoen.

Første til å endre reiseplan

– Hvis dere kan fylle flyet, skal vi ta av, var beskjeden fra KLM.

Innen fem timer hadde van Riel 351 påmeldte, kun ved hjelp av Twitter, og KLM holdt løftet sitt og fremskyndet sin planlagte åpningsflyvning til Miami med en uke. KLM ble dermed første flyselskap til å endre sin reiseplan på grunn av et veddemål på Twitter.

På et tidspunkt var det snakk om å utvide med ett fly til fordi interessen var så stor, men kapasiteten på hotellene i Miami var allerede sprengt på grunn av musikkfestivalen.

SE OGSÅ: Flere direkteruter til USA

Live musikk og Mojitos

Og selve flyturen ble alt annet enn kjedelig. Allerede før avgang stod besetningen og danset i gangene til nederlandsk housemusikk.

Passasjerene om bord fikk glede av livemusikk fra flere nederlandske DJ'er som var i flyet, og på et tidspunkt ble det satt verdensrekord da passasjerene som danset ble deltakere i The highest Dance Party in the World.

Nedenfor kan du se en kort video som fanger noe av stemningen ombord:

En mobil "skybar" serverte Mojito-drinker til alle gjestene, og flyvningen minnet mest om en ni timer lang fest hvor flere DJ'er spilte live musikk gjennom flyturen.

Se video fra flyvningen (Ekstern lenke)

– Gjør det gjerne igjen

Under en pressekonferanse i Miami uttalte lederen for KLM at sosiale medier er i ferd med å endre hvordan flyselskapene tenker.

– Hadde det ikke vært for Twitter, hadde ikke denne flyvningen blitt noe av. Vi gjør det gjerne igjen.

Det er seks år siden KLM sist føy direkteruter fra Amsterdam til Miami, men nå er ruten tilbake for fullt. Fra og med 27. mars kan du fly tur/retur Oslo - Miami med selskapet fra 5.441 kroner.

Perry Cantarutti fra Delta Airlines og Erik Varwijk fra Air France KLM var enige om at sosiale medier utfordrer dem til å tenke nytt.
Perry Cantarutti fra Delta Airlines og Erik Varwijk fra Air France KLM var enige om at sosiale medier utfordrer dem til å tenke nytt. Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!