Sola Airshow til helgen

Spenn dere fast i Stavanger i helgen, for Sola Airshow kommer til å ta helt av.

Ok, vi har mange flynerder som leser våre sider og det er helt greit. Vi er flynerder selv, og derfor tipser vi dere om den store happeningen i Stavanger denne helgen. Ut fra listen over hva som blir å se på showet, kan vi nærmest garantere deg en actionspekket weekend.

Sola Airshow arrangeres i år på 70 årsdagen til Sola flyplass. Dette har de virkelig tenkt til å feire ved slå på stortrommen med slegger. Showet går av stabelen lørdag 2. juni og søndag 3. juni. Begge dagene åpner portene klokken 09.00 og showet runder av klokken 17.00. I løpet av begge dagene kan du kose deg med kontinuerlige flyshow av forskjellige typer


Hva som skjer på Sola Airshow

For å ta del i herligheten er prisene som følger:
Voksne: 200 kroner
Ungdom (7 til 17 år): 100 kroner. Denne prisen gjelder også for honnør og vernepliktige med gyldig ID kort.
Familiepris: 500 kroner.

For denne prisen kan du blant annet velge å se disse godbitene:

 • Foruten at det norske luftforsvaret stiller med fly og helikopter som vil ha flyoppvisninger, stiller de også med sine EOT, "eye of the tiger", som vil gi et flyshow vi sjelden ser i lufta i Norge. Dessuten skal de også ha oppvisninger med to av sine F-16 jagerfly som vil simulere "dogfight" i luften. Det vil også suppleres med pyroeffekter på bakken.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Fra Sverige kommer Scandinavian Airshow med et, ifølge arrangøren, spektakulært show. Den kjente piloten Jacob Holländer skal fly akrobatikk med en dobbeltdekker av type Grumman G164, mens to unge "Skycats" befinner seg ute på vingene. Den samme piloten vil også fly et av Europas nyeste og råeste akrobatfly, en Pitts Python.

 • Svenskene stiller også mannsterke fra Det svenske luftforsvaret med sitt mest avanserte fly JAS39 Gripen. Dette skal de vise frem for stavangerpublikummet både på bakken og i lufta. Gripen er som kjent en av flere mulige arvtakere etter F-16 i det norske Luftforsvaret, derfor vil det være en spennende mulighet for alle å få se denne flytypen "in action". Eldre modeller vil også være å se på Sola Airshow (B17, SK-50 Safir, Tunnan).


 • Et av verdens beste militære displayteam, Patrouille Suisse vil bidra til feiringen av Sola flyplass 70-årsjubileum. Det er første gang sveitserne er i Skandinavia med F-5, og det blir en unik mulighet til å se dem opptre akrobatisk med sveitsisk presisjon under Sola Airshow. Patrouille Suisse opptrer med seks fly av type F-5 Tiger, som har to motorer og en makshastighet på nesten to ganger lydens hastighet.

 • RAF kommer med Eurofighter Typhoon
  Fra England kommer en Eurofighter Typhoon til Sola. Dette flyet er i likhet med Gripen en av mulige arvtakere etter F1, og publikum får nå anledning til å studere begge disse flyene på nært hold. Det ser dessverre ikke ut til at vi får se Eurofightern i lufta, grunnet RAFs interne bestemmelser. Med andre ord kan du altså se to av tre flytyper som det norske forsvaret vurderer å investere om lag 40 milliarder kroner i nyanskaffelse.

  Mer om Sola Airshow kan du lese her.

  Sola Airshow til helgen