Sol helt til helgen

Strålende nyheter for alle i sør.

Jippi! Nå kommer sommeren tilbake! Foto: Per Ervland
Jippi! Nå kommer sommeren tilbake! Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har ikke vært bortskjemte med fint vær sør i landet i sommer. Men nå ser det lysere ut.

Fra tirsdag og utover mot helgen vil sola skinne over store deler av Sør-Norge.

Sol og sommer

Ser du ut av vinduet akkurat nå, vil du mest sannsynlig se at sola skinner fra blå himmel. I dag opplever de fleste steder fra Trøndelag og sørover at sommeren har returnert, med temperaturer fra 20 til 23 grader. Det er bare å komme seg ut i sola etter jobb.

Fint til helgen

Godværet fortsetter helt til helgen for de som bor fra Bergen og sørover. Vi vil få sol og lettskyet vær både i regnværsbyen, Stavanger, Kristiansand, Oslo og på Lillehammer helt frem til fredag, noen steder også lørdag.

Det fineste været er meldt i hovedstaden. Fra og med i dag og helt til lørdag, er det meldt sol og temperaturer opp mot 25 grader.

Nysgjerrig? Sjekk hvor naboen reiste i sommer

Kanskje får du bruk for bikinien enda en gang i sommer. Foto: Patryk Costa
Kanskje får du bruk for bikinien enda en gang i sommer. Foto: Patryk Costa Vis mer


Hopp i det

De fleste badestrender i Sør-Norge har temperaturer på 17-19 grader nå. Med dagstemperaturer på over 20 i dagene fremover, vil nok vannet bli varmere, så dersom du ikke krever minst 23 grader i vannet før du jumper uti, er det ingen grunn til å pakke vekk badebuksen ennå.

Kan du bade etter at du har spist? Vi ser på de store sommermytene

Det var i begynnelsen av juni sommeren klinket til for første gang i Sør-Norge og vi trodde alle at det kom til å bli en knallsommer. Vi tok feil.

Nord-Norge har derimot hatt riktig så fint vær i sommer. Lure var de som dro nordover i juli. Norges kanskje vakreste landsdel blir enda flottere når sommeren slår til.

Meteorologene forespeiler forøvrig en høst som blir noe mildere enn vanlig. De lover riktignok ingen indian summer, bare gjennomsnittstemperaturer litt over normalen. Men det er jo lov å håpe.

Finn frem strandspaden, og prøv å lage like fine sandskulpturer som disse

Kilde: Meteorologisk InstituttLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!