Snorkler med spekkhoggere

Vintertid er tid for spekkhogersafari i nord.

Publisert
Sist oppdatert
Det spesielle nord-norske vinterlyset kan gi fantastiske bilder av spekkhoggerne.<br />
<I>Foto: Asgeir Kvalvik</I> Foto: Asgeri Kvalvik - ikke bruk
Det spesielle nord-norske vinterlyset kan gi fantastiske bilder av spekkhoggerne.
Foto: Asgeir Kvalvik Foto: Asgeri Kvalvik - ikke bruk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tysfjord Turistsenter forteller om storinnrykk av spekkhoggere i Tysfjord. Spekkhoggeren følger silda, og synes å ha stabilisert seg for vinteren til glede for turistene. Senteret garanterer ikke at du får se hval på turen, men har du tatt to turer uten et glimt, får du den tredje gratis.

- I fjor traff vi spekkhoggere på 85 prosent av turene. Hittil i år ligger vi nok enda bedre an, sier daglig leder i Tysfjord Turistsenter, Geir Skogvoll.

Safari

Turistsenteret arrangerer spekkhoggersafari i Tysfjord. 90 prosent av gjestene kommer fra andre land - fra Norge er det først og fremst firmaer som har oppdaget denne attraksjonen.

- Det er ikke så vær- og vindavhengig her inne i Tysfjord, som ute i Vestfjorden. På fem år har vi kun kansellert fire turer, forteller Skogvoll.

- Mange er bekymret for lysforholdene på denne tiden, men den lave sola og de helt spesielle lysforholdene i november og desember gir store muligheter for å ta unike naturbilder, forsetter Skogvoll.

Spekkhoggersesongen hos Tysfjord Turistsenter varer frem til 20. januar. Helgene er mest populære, det er enklere å få plass på kort varsel i midtukene.

Helsafe eller litt dristigere

- Det har vært mange spekkhoggere å se i år, forteller Geir Skogvoll ved Tysfjord Turistsenter. <i>Foto: Frode Jenssen</i> Foto: Frode Jenssen/Tysfjord Turistsenter
- Det har vært mange spekkhoggere å se i år, forteller Geir Skogvoll ved Tysfjord Turistsenter. Foto: Frode Jenssen Foto: Frode Jenssen/Tysfjord Turistsenter Vis merSenteret arrangerer turer stort sett hver eneste dag i sesongen. Du kan reise ut på fjorden med passasjerbåt, eller med gummibåt. Fristes du av et kaldt bad blant havets ulver, er det også mulig fra denne sesongen.

- Dette er et nytt produkt av året, sier Skogvoll som kan fortelle at det er utrolig populært, selv om han ikke anbefaler det for deg som er nervøs.

- Det er noen som fristes av å dykke eller snorkle blant spekkhoggerne nesten hver dag.

En ordinær safari på passasjerbåt tar 4 til 6 timer. Det koster 700 kroner for voksne og 450 for barn (4 til 10 år). 3 timer i gummibåt får du for 600 kroner per person. Inkluderer du snorkling/dykking koster det 150 kroner ekstra. Dette foregår på eget ansvar og med eget utstyr.

 • Se spekkhoggerne i større format her.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer