Snøoptimisme

Innovasjon Norges eksperter er optimistiske i forkant av vintersesongen i de norske alpinløypene.

Selv om vinteren lar vente på seg i lavlandet, meldes det om bra forhold i de mer alpine strøk i Norge. Mange skisteder har hatt bra forhold lenge.

Over 800 høydemeter legger snøen seg, og Innovasjon Norge melder om at de forventer en svak oppgang i truisttrafikken i høyfjellene. Dette er på bakgrunn av en undersøkelse de har gjort blant ekspertisen i Norge på dette feltet.

Liten oppgang

Grunnen til at man ikke tror på en like stor oppgang som i fjor, er at fjoråret var et ekstremt bra år. De spurte i bransjeundersøkelsen er moderate i forhold til stigningen, men siden fjoråret var et rekordår, er en lav stigning positivt.

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin, sier at de er mer bekymret over "ryktet" som har oppstått om at det er lite snø i Norge.

- På kort sikt er vi mer bekymret for at det har festet seg et inntrykk av at det er snømangel i Norge blant forbrukerne. Mange anlegg har godt med snø og snøkanonene jobber døgnet rundt på stedene som ikke har fått natursnø ennå, sier reiselivsdirektøren på Innovasjon Norges nettside.

Forholdene er faktisk ganske bra på mange av skistedene i Norge. Foto: Sander Schop
Forholdene er faktisk ganske bra på mange av skistedene i Norge. Foto: Sander Schop Vis mer


Den største økningen i vinteturisme regner man med vil komme fra Storbritannia, som forøvrig er det tredje største markedet for denne typen turisme. Sør-Europa og Russland, som ellers er små markeder, forventes også å ha en viss økning i forhold til foregående år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel ventes det at Ola Nordmann selv er den som vil besøke den norske fjellheimen hyppigst. I følge Innovasjon Norge stod nordmenn for 78% av gjestedøgnene i fjor, og man tror fortsatt på en økning av norske gjestedøgn i år.

Melder om bra forhold

Ved flere av anleggene i Sør-Norge meldes det om gode forhold. Skiinfo opplyser at det snør blant annet i Valdres, Nesbyen, Røldal og Hafjell i skrivende stund.

Stedene som har størst snødybde for øyeblikket er Røldal, Voss Fjellandsby, Sogn skisenter, Haukelifjell og Beitostølen.