Snøbad i Steamboat

Vil du reise på skiferie med en smak av western? Dette er stedet hvor bare cowboyhattene stikker over snøkanten.

 Foto: Steamboat/Larry Pierce
Foto: Steamboat/Larry Pierce Vis mer


Steamboat Springs er en idyllisk liten westernby som ligger helt i det nordvestre hjørnet av Colorado. Cirka 30 mil og fire timers kjøring fra flyplassen i Denver, dukker det sjarmerende lille stedet opp. På sin offisielle hjemmeside skryter Steamboat av å ha verdens fineste snøforhold. De har tatt patent på uttrykket champagnepudder, og viser til at snøen her er 70 prosent tørrere enn vanlig gjennomsnittssnø ...

Cowboysjarm

... noe DinSide ikke kan bekrefte rent akademisk, men vi må si oss enig at det var en unik opplevelse. Ikke bare var snøen og skiområdene utrolige, men også stemningen i den tradisjonelle westernbyen. Innrammet i de brutale fjellene og med mer landlige omgivelser, får du en ganske annen følelse av å være her, enn i det luksuriøse Aspen. Det gjør muligens lommeboken din også.

Selv om levekostnadene ikke er like høye i Steamboat som i Aspen, så blir det aldri billig å kjøre på ski i USA. DinSide sjekket prisene for overnatting og heiskort på en seksdagerspakke med egen leilighet, noe som kom på cirka 3.600 kroner. Prisen gjelder per person frem til 15. februar.

 Foto: Steamboat/Larry Pierce
Foto: Steamboat/Larry Pierce Vis mer


Noe for alle


Skianlegget fordeler seg over seks sammenhengende fjell, og kan tilby alt fra barnebakker til offpiste-kjøring i verdensklasse. Stedet er også kjent for sine mange upreparerte skogstraseer, for de som liker å bruke trær som slalomporter. Det finnes 164 forskjellige løyper her, som tar imot i underkant av 10 meter snø hvert år.

Vennlige forhold

Utelivet i byen er rolig, men det er allikevel den typen sted man kan gå ut og treffe en ekte cowboy eller -girl, og bli venner over en Budweiser eller to. Det finnes mange restauranter og barer inne i byen, og noen få kilometer fra sentrum ligger det også naturlig termiske bad. - Ingen dum idé etter å ha kavet i snømassene hele dagen.

Steamboat blir mer og mer populært blant amerikanerne selv, og mange mener området er i en særklasse med sin kombinerte cowboy- og skistemning. Her holdes det okseridning om sommeren, og skirodeo hele vinteren.

På Nett: Steamboat nettside