Sniktitt på Operaen

Bli med og ta en sniktitt på operaen i Bjørvika, ett år før den står ferdig.

Publisert
Sist oppdatert

Sakte men sikkert begynner den nye operaen i Bjørvika å ta form. Mange har sikkert sett den der de suser forbi på E18. Om litt over ett år, nærmere bestemt 12. april 2008, er datoen for den offisielle åpningen av den nye operaen, men bygget står ferdig i desember i år.

Vi fikk ta en sniktitt på operaen i forbindelse med Mercedes-Benz lansering av C-klasse i operabygget. Mercedes-Benz er en av hovedsponsorene til operaen.

Stort prosjekt

Operaen begynner å ta form. Foto: Per Ervland
Operaen begynner å ta form. Foto: Per Ervland Vis mer

Sniktitt på Operaen

  1. BILDER fra Operaen i Bjørvika

Selv om det meste av fasaden er ferdig, er det mye som står igjen inne i bygget.
Foreløpig ser operaen mest ut som en byggeplass, og en ganske gigantisk en. Med et bruttoareal på 38.500 kvm, er dette bygget stort - større enn det kanskje virker når man kjører forbi baksiden av det.

Bygningen får 1.100 rom, hvorav tre scener. Hovedscenen skal ha plass til over 1.300 tilskuere, scene 2 har 400 sitteplasser, og prøvesalen har 200 sitteplasser.

For å gi de fremmøtte en smak av opera, synger solist Ragnhild Heiland Sørensen Bellinis Costa Diva fra operaen Norma under vår visitt.

- Jeg gleder meg utrolig til å flytte hit, betror hun oss etter opptredenen sin. Heiland Sørensen er en av de 19 fast ansatte solistene ved Den norske opera. Totalt har operaen rundt 600 ansatte.

Operasjef Bjørn Simensen har også store forventninger til flyttingen i desember. Ambisjonene er å gjennomføre rundt 300 forestillinger og tiltrekke seg 250.000 publikummere årlig.

Mer info: Den norske opera og Statsbygg

>>BILDER fra den nye operaen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer