Snegler vinner på hull 18!

Det er ikke alltid like lett å få gjennomslag for drømmeanlegget. Men entreprenørene i Irland møtte kamp fra uventet hold.

Byggingen av et feriesenter i Doonbeg i Irland har blitt utsatt som følge av motstand fra miljøvernorganisasjoner. Grunnen er nokså spesiell: Området komplekset skulle bygges på, huser nemlig over ti millioner snegler av den truede arten, Vertigo Angustior.

Ti millioner snegler gikk seirende ut av den irske retten.
Ti millioner snegler gikk seirende ut av den irske retten. Vis mer

Snegler går lovens vei

Selvfølgelig var investorer og prosjektansvarlige lite interessert i å la en snegleflokk stoppe for planene. Det hele endte i retten – og sneglene vant! Peter Lowes, leder for den lokale miljøbevegelsen, uttaler til Reuters at han er svært fornøyd med utfallet.

- Denne sneglen er en av de få livsformer i Irland som har overlevd istiden, og Doonbeg er et av landets viktigste områder for sneglearten. Denne avgjørelsen har gjort den irske retten til sneglens verge, sier Lowes.

Ikke helt over for hotellplanene

De involverte i prosjektet kan søke trøst i at retten ikke har satt et bastant forbud for byggeplanene. Klarer feriekomplekset å holde seg innenfor retningslinjer som er satt for å beskytte sneglepopulasjonen, har de fått lov til å gjennomføre prosjektet.

Det skal blant annet utføres en årlig sjekk av sneglebestanden på golfbanen. Skulle det vise seg at sneglene lider, må banen lukkes.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Hvis gresset kuttes for kort, forsvinner fukten og sneglene vil dø. Bruk av kjemiske sprøytemidler må også begrenses, forklarer Lowes.

Kreftene som står bak utbyggingsplanene har imidlertid ikke tenkt å gi opp. De satser nå på verdens første kombinasjon av golf og sneglereservoar, og nyvinningen antas å stå ferdig sommeren 2002...

Artikkelen fortsetter under annonsen