Snart får du raskere nett på T-banen

Kollektivreisende i Oslo får 4G-dekning i løpet av neste år.

Å sjekke Facebook mellom Grønland og Jernbanetorget blir snart en mye bedre affære.
Å sjekke Facebook mellom Grønland og Jernbanetorget blir snart en mye bedre affære.Vis mer

Lei av at du ikke kan surfe raskt på mobilen på T-banen i Oslo? Da har vi gode nyheter til deg.

Kollektivtransportproduksjon (KTP, tidligere Oslo Sporveier) og Telenor inngikk i dag en avtale som skal sikre at du har god dekning langs hele T-banenettet, også i tunneler, melder Aftenposten.

Les også: Lover bedre samtalekvalitet med HD Voice

Har tatt tid

Å bruke mobilen på T-banen er en ganske irriterende affære. Å ringe eller sende tekstmeldinger går stort sett greit, men bruk av datatrafikk er en helt annen sak. Utendørs er det som regel 3G-dekning på de fleste strekningene, men når man kjører inn i en tunnel, havner man over på langt tregere Edge-hastighet - eller så forsvinner dekningen helt.

Man har i flere år ventet på bedre mobildekning, og i fjor var det meningen at en avtale skulle være på plass. En priskrangel mellom aktørene skal imidlertid ha forsinket prosessen. Det har vært uenighet om hvem som skal gjøre de ulike investeringene som trengs for å utbedre mobilnettet, ifølge Aftenposten.

Les også: Telenor åpner for 4G-surfing på mobil

I tillegg blir det 4G

Men ikke nå lenger. Utbyggingen vil skje gradvis, og skal etter planen være ferdig i løpet av 2014, ifølge avisen. Grunnen til at det vil ta litt tid? Det skal legges opp 46.000 meter med strålecoaxkabel og 10.000 meter med fiberkabel.

Ifølge Teknisk Ukeblad skal Telenor stå for selve utbyggingen og driften av mobilnettet, men NetCom og Network Norway er også med på deler av investeringen.

Rundt 250.000 mennesker reiser daglig med T-banen i Oslo.

Les også: Sidemannen din kan være en tyv - politi og Ruter advarer reisende