<b>AIR MIXOLOGY:</b> Flyvertinnen Mari Alemo serverer en Pure Green Tonic.  Foto: Silje Ulveseth
AIR MIXOLOGY: Flyvertinnen Mari Alemo serverer en Pure Green Tonic. Foto: Silje UlvesethVis mer

Snart får du disse cocktailene på flyet

1. november lanserer SAS cocktailer som er spesiallaget for å nytes i luften.

Det nye konseptet har fått navnet «Air Mixology», og er et samarbeid mellom noen av de beste bartenderne i Skandinavia og Pure Green Organic Vodka.

I sommer fikk DinSide teste to av de nye cocktailene i SAS' drikkemeny, som er spesiallaget for å nytes om bord i fly. Konseptet tar hensyn til at smaksløkene endrer seg i luften, og du smaker blant annet salt og søtt mye dårligere om bord et fly enn nede på bakken. Alt dette gjør at favorittdrinken kanskje ikke smaker like godt i marsjhøyde, som den vanligvis gjør på bakken.

1. november får passasjerene på SAS' businessclass nyte cocktailene på reisen. Det er kun businessclass på langdistanse og europeiske destinasjoner som får tilbud om dette. Cocktailene er inspirert av klassiske cocktails, men har altså sin egen lille vri for å smake ekstra godt i luften.

Les også: SAS serverer rosévin for første gang

Skal føles som en bar

– Vi ville gi passasjerene en eksklusiv følelse. Det gi følelsen av å være i en bar, sier Anders Lindström, PR-ansvarlig i SAS, til DinSide.

SAS er først i verden med å tilby slike spesiallagde cocktails for sine passasjerer. Et av tankene bak «Air Mixology» er også at det skal være enkelt for kabinpersonalet å tilberede drinkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært utfordrende å finne en drink som alle kan like i luften. Siden den skal lages om bord i flyet, er både arbeidsplassen og ingrediensene begrenset. Disse drinkene skal tilberedes foran passasjerene, har den svenske bartenderen, Björn Kjellberg, tidligere uttalt til DinSide.

Kjellberg jobber til vanlig som bartender på utestedet 1900 i Stockholm, og har i tillegg sin egen bartenderskole.

Flyvertinnen Mari Alemo gjør klar den første drinken. Foto: Silje Ulveseth
Cocktailen Champagne de Normandie Calvados inneholder eplejuice og Henriot Champagne. Foto: Silje Ulveseth
Her tester Anders Lindstöm, PR-ansvarlig i SAS, ut drinken Orange Blossom. Foto: Silje Ulveseth
Anders Öhrman fra QX tester ut drinken Pure Green Acquired. Flyvertinnen Mari Alemo er spent på responsen. Foto: Silje Ulveseth
Fargerike Pure Green Acquired Foto: Silje Ulveseth
Foto: Silje Ulveseth
In Plane Sight Cognac, heter denne drinken. Den inneholder Amarula Cream og Cointreau, og blir servert til desserten. Foto: Silje Ulveseth
Foto: Silje Ulveseth
Rusty Nail inneholder Whisky og Drambuie, og er en smakfull og kraftig drink. Liker du whisky, liker du denne. Foto: Silje Ulveseth
"In plane sight" Foto: SAS
Champagne la Normandie Foto: SAS
Pure Green Air Borne Foto: SAS
Pure Green Tonic Foto: SAS

Air Mixology-premiere - se bildene

Les også: Her får du den aller beste flyvinen

Flyvertinnens drinkråd

Nylig fikk DinSide testet noen av de ti nye cocktailene i luften. Drinkene ble servert av flyvertinnen Mari Alemo, som tidligere har jobbet som bartender.

– Mitt tips er å bruke så bra produkt som mulig når du lager drinker. Du trenger ikke så mange ingredienser. Fersk juice, Galliano og vodka er en fantastisk sommerdrink. Folk glemmer at det finnes, forteller Alemo.

Se drinkmenyen her: