Snart er kjempeskipet Oasis of the Seas ferdig

Den norske damen blir verdens største cruiseskip.

Kaptein Tor I Olsen inspiserer sitt nye skip. Her er han ved en av baugpropellene. Foto: Simon Brooke-Webb/sbw-photo
Kaptein Tor I Olsen inspiserer sitt nye skip. Her er han ved en av baugpropellene. Foto: Simon Brooke-Webb/sbw-photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å nærme seg sjøsetting for Oasis of the Seas, Royal Caribbean Cruise Lines nye superskip.

Fredag forrige uke fikk damen for første gang vann under kjølen i tørrdøkken på verftet i Finland.

­– Dette er en historisk dag for RCCL. Etter tre års intens planlegging er det fantastisk å se skipet 65 prosent ferdigstilt og klar for å forlate tørrdokken, sa Roar Meidal, Nordensjef i Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) i en pressemelding.

Under seremonien i Finland, ble det også avslørt at det er to norske kapteiner som skal alternere bak roret på skipet. De to er Tor I. Olsen opprinnelig fra Askøy, og Thore Thorvolsen fra Lurøy på Helgelandskysten.

- Det er spesielt gledelig å se to norske kapteiner ombord Oasis of the Seas. Både Kaptein Thorolvsen og Kaptein Olsen har vært hos Royal Caribbean lenge og er viktige bidragsytere for den suksess rederiet opplever, sier Roar Meidal.

Ukescruise fra 4.000 kr

Oasis of the Seas skal begynne sine seilinger i desember. Et ukescruise i Karibia koster fra 3.920 kroner. Merk da at skatter og avgifter kommer i tillegg.

Se bilder av skipet:Blir verdens største

RCCLs nye stolthet blir verdens største cruiseskip - hele 40 prosent større enn Freedom-klasseskipene som er største seilende cruiseskipsklasse i dag. Oasis of the Seas er 360 meter lang, veier 220.000 bruttotonn, har syv ulike "nabolag", 16 dekk, 2.700 lugarer og en kapasitet på 5.400 passasjerer.

- Størrelse er ikke viktig i seg selv. Det som er mest fascinerende er alt vi kan tilby gjestene ombord på et skip med denne størrelsen. Jeg kan garantere uforglemmelige ferieopplevelser om bord på Oasis of the Seas, sier Meidal.

Se bilder av hvordan skipet blir seende ut som ferdig:

Les mer om skipet i denne artikkelen.

På nett: Oasis of the Seas

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer