Snart er det slutt på sola

På Østlandet kommer regnet til helgen.

Oslofolk har valfartet til Huk de siste dagene for å nyte sommeren. Nå er det snart slutt for denne gang. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen
Oslofolk har valfartet til Huk de siste dagene for å nyte sommeren. Nå er det snart slutt for denne gang. Foto: Hans kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bor du på Østlandet? Da bør du se og utnytte de neste dagene med sol og knallvær. Til helgen kommer nemlig regnet.

Ingenting varer evig, ei heller hetebølgen som har velsignet det meste av Sør- og Midt-Norge med superbra vær den siste uken. Hvis du har klaget over varmen de siste dagene, kan du angre, for nå ser det ut til at værgudene har blitt fornærmet.

Regn og gråvær til helgen

Allerede fredag er det slutt for folk på Østlandet. Da er det meldt overskyet og regn. Yr.no melder om grått vær og regndrypp i Lillehammer fra fredag til onsdag neste uke. Det skal ikke regne så mye, men allerede lørdag daller temperaturen til 22 grader. Og neste uke er den nede i 18 grader.

Nå gjelder det å utnytte Østlandets finvær før det tar slutt. Foto: Tamer Tacili
Nå gjelder det å utnytte Østlandets finvær før det tar slutt. Foto: Tamer Tacili Vis mer


Det samme gjelder Oslo. Fredag er siste dag med godvær i denne omgang. Lørdag er det meldt regn og 25 grader. Søndag er det samme sak, men da vil det regne enda mer. Så, mandag faller temperaturen til 20 grader. Samme type vær fortsetter utover uken, men onsdag blir det sol og skyet vær og 23 grader.

Røm til godværet

Det er heldigvis ikke alle deler av landet som som mister sommerværet nå. I Vestfold og Østfold blir det overskyet søndag, og regn mandag, men så kommer sola tilbake. Likevel, det blir langt fra 30 grader - rundt 21-22 grader er meldt på Yr.no.

Drar du lenger sørover, blir det ikke regn. I Kristiansand er det meldt strålende vær helt til torsdag i neste uke, men temperaturene vil falle ned til 18 grader i begynnelsen av neste uke.

I Bergen holder godværet seg ut uken, med temperaturer på begynnelsen av 20-tallet. Men mandag er det tilbake til godt gammaldags vestlandsregn. Det er meldt 16 grader og regn mandag til torsdag neste uke.

I Trondheim blir det en flott uke med sol og 19-23 grader. Men tirsdag neste uke vil det regne, og temperaturene faller til 17 grader. Derfra ser det ut til at det blir mer "normalt" sommervær i Trondheim.

Bra i Nordland

Sola vil imidlertid skinne i Bodø fra Torsdag og en hel uke fremover. Det er meldt 12 grader torsdag, men så blir det gradvis varmere, og fra mandag er det meldt 15 grader.

I Tromsø er værmeldingen litt mer skiftende. Det skal ikke regne i helgen, men det blir skyet vær og temperaturer på 9-10 grader. Samme vær fortsetter neste uke, men temperaturene stiger til 13-14 utover uken.

Værmeldingen er hentet hos Yr.no tirsdag ettermiddag. Husk at langtidsvarsler er noe usikre. Følg med på Yr.no nærmere helgen for å være helt sikker på hvordan helgeværet blir.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!