Snaddermat jorda rundt

Hvor drar vi for å finne feriesnadderet?

MAT & DRIKKE: Hvor i all verden finner du god mat?<br />
<I>Foto: Christian Steffensen</I>
MAT & DRIKKE: Hvor i all verden finner du god mat?
Foto: Christian Steffensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

God mat og drikke er utvilsomt noen av høydepunktene i ferien. Men hvor finner vi det deiligste som er å oppdrive av mat? DinSide Reises lesere har lagt ut sine mat-tips i Reiseguiden. Har du et godt tips du synes verden ikke kan være foruten, kan du legge det ut her.

Snadder for en hver smak

- Brugge (By i Belgia. red.anm.) er et eldorado for søtmonser. Belgisk sjokolade er fantastisk, og i Brugge er det lekre sjokoladebutikker på omtrent hvert hjørne. Du skal jammen ha viljestyrke hvis du ikke blir fristet til å kjøpe noen småsjokolader. En annen delikatesse i Belgia er muslinger, som serveres på alle restaurantene, skriver Hege.

Mat og drikke smaker godt på Sunny Beach i Bulgaria. Ann Karin skriver i et innlegg at hun har reist hit på ferie hele seks ganger. Maten er en av trekkplasterne:

- Maten er god og billig. Like billig er den bulgarske vinen, som er kjempegod, forteller hun i sitt innlegg.

Hellas er populært, og gresk mat begeistrer både store og små:

- Alle tavernaene (på Makrigialos, red.anm.) liker å få barnefamilier på besøk, spesielt Zeus Taverna, som ligger øverst i gaten. Der har de laget en egen barnekrok innerst i tavernaen. Ta en tur ned til havnen en kveldstund og besøk den mest greske fiskerestauranten To Limani, skriver Lillian.

Lillian er ikke den eneste som har vendt hjem fra de greske øyer med gode tips om feriemat:

- Prøv maten på det lille gatekjøkkenet i havnen i Argostoli¸ verdens beste hjemmelagede pølser, skriver en anonym leser etter å ha besøkt Kefalonia.

God smak fra hele verden

Men du verden, det er ikke bare Europa som kan varter opp med godsaker på restaurantbordene:

- Maten er utmerket¸ du finner ikke et land i verden med bedre biff. Sjømat stiller ikke i samme klasse. Lokale viner er også utmerket, skriver Ingvar etter å ha besøkt Argentina.

Eksotisk og deilig mat får du på Turks and Caicos-øyene i Karibia også, skal vi tro denne leseren:

- Maten var himmelsk¸ og vi spiste mye deilig eksotisk frukt etter hvert måltid. Det var fem restauranter å boltre seg i¸ og fiskerestauranten er å anbefale, skryter Kjersti.

- Atmosfæren er laidback¸ du leser bøker¸ spiller litt beachvolley med de innfødte¸ leker med apene og fascineres av to meters iguaner¸ før du spiser nygrillet fisk du ikke aner hva heter¸ men som smaker himmelsk.

Dette skriver Laila Egeberg om Tioman i Malaysia.

Leserne diskuterer

 • Lesernes partyfavoritter
  - Kos, Ibiza eller Oslo?

 • Til Langtvekkistan med leserne
  - hvor i verden bør du dra?

 • Lesernes Londontips
  - om hotellene du bør skygge unna og billige guidebusser.

 • Drømmeferie i Australia
  - hva du ikke må glipp av down under
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.