SMS fra flyet

Sende tekstmeldinger fra flyet uten å forbryte deg mot strenge krav om avslåtte mobiltelefoner? Det er allerede en mulighet.

SMS har ikke vært mulig på fly, men nå tester flyselskapene nye løsninger.
SMS har ikke vært mulig på fly, men nå tester flyselskapene nye løsninger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du har glemt å skru av kaffetrakteren, glemt å mate pus eller bare glemt å si at du er glad i kjæresten, sitter du i fella om du først kommer på det i det du har gått ombord i flyet på vei til den andre siden av planeten. Mobiltelefonen må etter reglene ligge og råtne i håndbagasjen til fartøyet er vel plassert på bakkenivå. Synd, da må du enten håpe at de store katastrofene er avverget frem til landing, eller så må du tømme visakortet på en av de overprisede flytelefonene som gjerne finnes ombord. Ingen av løsningene er gode.

SMS ut av flyet

SMS-meldingene hagler gjennom luften i milliontall hvert år. Et naturlig skritt for flyselskapene er å la deg få lignende tilbud også ombord i flyet. Virgin Atlantic og Singapore Airlines tilbyr nå passasjerer å sende tekstmeldinger på inntil 160 tegn fra flyet. I februar kommer British Airways etter. Ikke like billig som på bakken, men langt billigere enn minuttprisen for å ringe med flytelefonene ifølge den britiske avisen The Guardian. Avisen refererer priser fra Virgin på 6 pund (72 kroner) for ett telefonminutt, mot 1,75 pund (21 kroner) per melding. Men fortsatt er det en hake i forhold til vanlige tekstmeldinger: Du kan kun sende meldinger, ikke motta.

Virgin regner med å ha muligheten installert i hele flåten innen ett år, Singapore er foreløpig kun på forsøkstadiet, som skal vare noen måneder frem i tid.

Kilde: The Guardian

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer