Smarte stikkontakter i ventestolene

Flyplassen Paris-Charles de Gaulle tenkte på det meste da de designet det nye S4.

SLIK BURDE ALLE FLYPLASSER HA: På S4 har 3.000 av ventestolene stikkontakter under armlenene.  Foto: www.seignettelafontan.com
SLIK BURDE ALLE FLYPLASSER HA: På S4 har 3.000 av ventestolene stikkontakter under armlenene. Foto: www.seignettelafontan.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig var DinSide på forhåndslanseringen av Satelitt 4 (S4) på Paris-Charles de Gaulle. S4 er et nytt avgangsområde ved Terminal 2E, som åpnet torsdag 28. juni.

Det er Aéroports de Paris, Air France og Skyteam-alliansen som har gått sammen for å forbedre servicenivået på en del av flyplassen. De har kalt programmet for «Hub 2012», som inneholder flere delprosjekter; områdene som omfattes er terminalene 2E, 2F, 2G og S4.

Det er investert 580 millioner euro i den nye satelitten, og målet er at den skal lokke mer internasjonal trafikk.

Les også: Paris-Charles de Gaulle blir ny

Har stikkontakter i stolene

S4 er 100.000 kvadratmeter stor, har to lounger og 16 gater. Ved gaten er det 4.000 sitteplasser i form av lenestoler, liggestoler, loungestoler og standard sitteplasser.

Det som er spesielt kult med de vanlige setene er at de er utstyrt med stikkontakter under armlenene. Du kan altså lade laptop, mobiltelefon, kamera, mp3-utstyr mens du venter på flyet.

Helt genialt for deg som plutselig må tilbringe litt ekstra tid på flyplassen, eller nydelig nødløsning hvis du brått skulle gå tom for strøm. Og det er dette som er fremtidens ventestol på flyplassen.

I fjor endret og oppgraderte Aéroports de Paris nesten 3.000 seter og innen 2015 vil 13.000 seter ha blitt erstattet, melder de i en pressemelding.

S4 skal kun benyttes av Air France og deres Skyteam-partnere, som stod for over 60 prosent av Charles de Gaulles passasjerer i fjor.

I tillegg til vakker design og visuelle detaljer, er det også en annen positiv nyhet: Du er aldri mer enn 100 meter unna et toalett.

Se bilder her!

Nå vil du faktisk til Charles de Gaulle - Se flyplassens splitter nye og lekre S4

Dårlig rykte

Paris-Charles de Gaulle er kanskje mest kjent som verdens mest forhatte flyplass. Den har gjentatte ganger havnet på på lister over «verdens verste flyplass», noe den også gjorde tidligere i år.

Flyplassen er også blitt kåret til en av de verste flyplassene å overnatte på.

Men mye tyder på at det dårlige rykte er i ferd med å forsvinne, men fortsatt gjenstår det flere store endringer på resten av flyplassen.

Nordmenn og skandinaver må fortsatt belage seg på å ankomme mindre og eldre terminaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer