Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Smarte reisedingser

Ni ting som bør stå på pakklisten.

Det er sommer og ferietid, og som så mange andre nordmenn er du sikkert på farten til ditt ferieparadis om ikke lenge.

I denne saken presenterer vi enkelt og greit noen reisedingser det kan være kjekt å ha når du skal ut i verden.

Bagasjevekt
Siden flyselskaper er blitt så strenge når det gjelder bagasje, er det smart å ha en vekt med seg slik at du selv kan sjekke om du risikerer å betale overvekt pga. all shoppingen du har gjort i ferien. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler.

Universaladapter
Det er kjedelig å plutselig sitte der med tomt batteri på mobilen og en mobilladet som ikke passer i støpselet. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler eller på flyplassen.

Oppblåsbar nakkepute
Er flyturen såpass lang at det er fare for at du tar deg en lur, bør du pakke med en oppblåsbar nakkepute i håndbagasjen. Da sover du mer behagelig, og unngår at hodet detter til siden så du får strekk i nakken. Også kjekt om du skal på lang tog-, buss- eller biltur. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler eller på flyplassen.

Flysokker
Har du problemer med blodsirkulasjonen, eller skal på en lang flytur, bør du kjøpe et par støttestrømper, eller flysokker, som de også kalles. De ser ikke ut, men de fungerer. Du kommer frem til destinasjonen uten tømmerstokklegger, og minsker faren for blodpropp. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler, på enkelte apotek eller på flyplassen.

Toalettmappe med krok
Mange hotellbad er små og har liten plass til å sette fra seg toalettmappen. Problemet løses med en toalettmappe med krok. Den kan du henge opp på håndkleknaggen, dusjforhengstangen eller et annet egnet sted. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler, og i noen kosmetikkbutikker.

Småflasker til toalettartikler
Skal du bare være borte en langhelg eller en uke trenger du ikke ta med hele sjampoflasken eller rensekremen. Skaff deg småflasker du kan helle over på. (Kanksje du har noen slike fra tidligere hotellbesøk?) Merk flaskene med klistrelapper der det står hva de inneholder. Fås kjøpt i butikker med reiseartikler, eller der du kjøper kosmetikk.

Reisemappe
Det kan være et styr å ha kontroll på pass, ombordstigningskort, bagasjekvittering, hotellreservasjonen, leiebilavtalen osv. Skaff deg en reisemappe til alle dokumentene dine, så vet du til enhver tid hvor du har alt. Fås kjøpt i veskebutikker og butikker med reiseartikler.

Håndrens
Om du velger våtservietter eller en flaske med håndrens er opp til deg. Men det er kjekt å ha i vesken eller ryggsekken, for det er ikke alltid vann og såpe er i nærheten når du trenger det. Fås kjøpt på apotek eller der du kjøper kosmetikk.

Miniparaply
Det er ikke alltid fint vær i ferien. Ta med en miniparaply, altså en paraply som i sammenslått tilstand tar svært liten plass. Du vet aldri når du får bruk for den. Fås kjøpt i bagasjebutikker og butikker med reiseartikler.

Trenger du tips til hva du skal pakke med deg? Les saken Smarte pakketriks

Har du noen forslag til andre smarte reisedingser som bør med? Skriv i debattforumet.