Slutt på dyr skiutleie i Alpene

Et nytt selskap leier ut skiutstyr for en slikk og ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"Splitter nytt utstyr, skadeforsikring inkludert, gratis hjelm og ingen stinkende støvler."

Slik reklamerer nystartede Ski Republic for sine skiutleietjenester. I tillegg til disse lovnadene, er prisene hyggelig lave.

Dyr ekstrakostnad

Mang en alpeturist har fått erfare at det kan være ganske dyrt å leie skiutstyr eller snowboard ved skisentrene. I tillegg risikerer du å få gammelt utstyr, og det er ikke noe gøy.

Bra utstyr er viktig, både for proffer og nybegynnere. Foto: Sheldon Pickering
Bra utstyr er viktig, både for proffer og nybegynnere. Foto: Sheldon Pickering Vis mer


Hos Ski Republic får du imidlertid helt nytt utstyr. De har merker som Dynastar, Rossingol, Salomon og Roxy. Vil du ha hjelm, får du det gratis.

To for én

En skipakke inneholder altså ski/snowboard, støvler, hjelm og skadeforsikring. Prisen på ukesleie er som følger:

En pakke for barn koster 79 euro, cirka 640 kroner. En sportpakke for voksne koster 129 euro, cirka 1.040 kroner, mens en proffpakke koster 159 euro, cirka 1.285 kroner. Men - bestiller to personer ski sammen, betaler man bare for én (den dyreste pakken). Skal to voksne ha sportspakken, koster det altså bare 129 euro til sammen, altså rundt 520 kroner per person. Det er cirka halvparten av hva man vanligvis må betale.

Hvordan kan det blir så billig?

Ski Republic hevder overfor den britiske avisen The Times at de kan kutte prisene fordi de har sentralisert administrasjonen, servicetjenestene og lagringen. I tillegg spares kostnader ved å la folk bestille direkte fra dem på nettet før de reiser på skiferien. Ofte plusser reiseoperatørene på 50 prosent på prisen dersom man bestiller skipakke med dem.

Flere muligheter

Det finnes andre skiutleiere som også har ganske gode tilbud. Et er Intersport Rent, som har skiutleie ved skisentre i Frankrike, Sveits og Østerrike. Gjør du bestillingen på forhånd via nettet, kan du få 40 prosent avslag på prisen. En ukes leie av en skipakke i Chamonix koster fra 70 euro, cirka 565 kroner, men da er ikke hjelm eller skadeforsikring inkludert.

Ta med egne ski på alpeferien? Sjekk vår Pristest: Sportsutstyr på ski

På nett: Ski Republic og Intersport Rent

Kilde: The Times

Vet du om andre skiutleiere som ikke tar grisepris? Tips andre i debattforumet under!


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!