Slik unngår du bagasjetull

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontroll på kollien

  1. Slik unngår du bagasjetull


  • Det sikreste er selvfølgelig å ikke sjekke inn bagasje i det hele tatt. Skal du bare være borte noen dager, bør du heller pakke sakene dine i en liten bag eller i en trillekoffert du kan ta med inn i flykabinen. Men de nye håndbagasjereglene setter begrensninger ift hvor mye du kan ta med av toalettsaker.

  • Husk å merke alle kolli med navn, adresse og telefonnummer. Ideelt sett skriver du ned adressen til hotellet, og hvilke datoer du er der. Legg en tilsvarende lapp inni kofferten. Det er fort gjort at navnelapper rives av i løpet av turen.

  • Sørg for å feste alle løse reimer og spenner på bagasjen (dette gjelder særlig ryggsekker). Da minsker du sjansen for at bagasjen henger seg fast et eller annet sted på vei fra innsjekkingen til flyet, og dermed ikke kommer med.

  • Sjekk inn bagasjen i god tid. Jo kortere tid det er til avgang når du sjekker inn, jo større er sjansen for at bagasjen ikke rekker flyet. Ved store flyplasser skal bagasjen transporteres ganske langt på saktegående transportbelter - så selv om du rekker flyet, gjør kanskje ikke kofferten din det.

  • Punktet ovenfor gjelder også dersom du skal mellomlande. Sørg for at det er minst 45 minutter, helst mer, til neste avgang når du lander. Hvis ikke, er det stor sjanse for at bagasjen ikke kommer med på det neste flyet ditt. Blir det første flyet ditt forsinket, er det derimot lite du kan gjøre.

  • Kontroller at du har fått alle bagasjelappene når du sjekker inn bagasjen. Uten disse kvitteringene har du ikke sjans til å få igjen bagasjen dersom noe blir borte. Sjekk også at det står riktig destinasjon på dem.

  • Dersom bagasjen blir borte, blir du bedt om å fylle ut et skjema der du beskriver bagasjen og innholdet. Ikke smør tjukt på og fortell om designerdresser og dyre smykker fordi du håper på en fet forsikringsutbetaling - da risikerer du at det tar enda lenger tid å lokalisere bagasjen din, fordi beskrivelsen din er uriktig.

  • Dersom bagasjen blir borte, hjelper det at du er nøye med å beskrive innholdet. Jo mer spesifik du kan være, jo enklere er det for bagasjeservice å finne igjen kofferten din. Hadde du en Pink Panther-boxer i bagen? Ikke vær for sjenert til å fortelle det - da finner de den helt sikkert kjappere. I mellomtiden kan du bruke erstatningspengene til å kjøpe deg noen ordentlige boxere.