Smart app mot matsvinn: Too Good To Go

Slik spiser du billig i storbyene

Tjenesten Too Good To Go lar deg kjøpe mat som restaurantene ikke har fått solgt i løpet av dagen, til en billig penge. 

SLIK FÅR DU HALV PRIS PÅ MATEN: Du kan få maten til halv pris eller mindre, om du benytter deg av appen Too Good To Go. Småsulten mellom lunsj og middag på storbyferien? Vi fikk to valgfrie baguetter til 2,50 pund rett ved Oxford Street, som til normalt koster 3 pund hver. Supersmart! Og ja: Det er mange middag- og lunsjrestauranter som er med! Foto: Hanna Sikkeland
SLIK FÅR DU HALV PRIS PÅ MATEN: Du kan få maten til halv pris eller mindre, om du benytter deg av appen Too Good To Go. Småsulten mellom lunsj og middag på storbyferien? Vi fikk to valgfrie baguetter til 2,50 pund rett ved Oxford Street, som til normalt koster 3 pund hver. Supersmart! Og ja: Det er mange middag- og lunsjrestauranter som er med! Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye god og variert mat å velge blant, i London. Men om du ikke er lysten på å teste ut for eksempel en av de beste restaurantene rundt Oxford Street eller Soho, eller du vil teste ut en av de mer spesielle stedene som for eksempel restauranten Inamo hvor du kan leke med interaktive bord, finnes det måter å spise ganske billig på.

Et tips er selvsagt å være prisbevisst i valget av spisested.

Men det finnes også en måte å få restaurant- eller kafématen til halv pris:

Vi har testet tjenesten Too Good To Go, i London.

Hva er det?

Too Good To Go er en tjeneste som lar deg bestille mat som restaurantene og kaféene ikke har fått solgt, til en mye lavere pris.

La oss også understreke at appen er tilgjengelig i Norge, hvor det ikke minst på de litt større stedene er tilknyttet flere spisesteder.

Du kan laste ned tjenesten som en app til telefonen din, og så kan du søke opp steder i nærheten eller se hvilke steder som er tilgjengelige i de områdene du ønsker å kjøpe noe.

Du kan bestille og betale maten i appen - og så er det bare å møte opp og hente maten innenfor de tidsrommene som er definert i tilbudet.

Det er gjerne henting av kafé- og bakerivarer rundt stengetid på ettermiddagen, typisk i 15.30-17-tida, og så er det gjerne henting hos restauranter rundt den tiden kjøkkenet stenger på kveldene, rundt 20.30/21-tiden.

Merk at dette gjelder henting av mat:

Du må ta den med deg og spise den et annet sted. Som i parken, eller i leiligheten.

Sulten ved Oxford Street?

Etter en runde på bysykkel i Hyde park og shopping i Oxford Street, var vi plutselig veldig sultne. Men lunsj hadde vi egentlig spist og det var for lenge til middag, til at det var aktuelt å vente.

Ved hjelp av appen Too Good To Go fant vi frem til en kafé som solgte baguetter og smørbrød, og som befant seg i en sidegate fra Oxford Street.

Vi bestilte og betalte, og så var det bare å finne veien.

ENKELT! I appen står det beskrevet hva du kan forvente å få, i vårt tilfelle står det at vi vanligvis kan forvente to smørbrød fra et utvalg med ulikt pålegg, avhengig av hva som er tilgjengelig - og det er beskrevet hvilke pålegg de kan ha. Det er adresse, du kan se hvor det er på kartet, og det står hentetid. Du betaler også i appen. Foto: Hanna Sikkeland
ENKELT! I appen står det beskrevet hva du kan forvente å få, i vårt tilfelle står det at vi vanligvis kan forvente to smørbrød fra et utvalg med ulikt pålegg, avhengig av hva som er tilgjengelig - og det er beskrevet hvilke pålegg de kan ha. Det er adresse, du kan se hvor det er på kartet, og det står hentetid. Du betaler også i appen. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer

- Værsågod, ta det du vil!

Tilbudet i appen var to påsmurte smørbrød eller baguetter til 2,50 pund. Vi ble møtt av en blid innehaver da vi ankom kaféen, som henviste oss til en velfylt hylle med flere valgmuligheter; her var det både smørbrød og forskjellige påsmurte baguetter - og vi fikk beskjed om å ta det vi ville.

Så var det bare å vise appen i kassa når vi gikk, slik at innehaveren fikk sveipet ok for henting.

Vi fikk to dagsferske, store baguetter for 2,50 pund - det var mindre enn halv pris fra hva vi måtte betalt om vi kjøpte det til fullpris.

Til fullpris kostet baguettene 3 pund hver.

Konklusjon: Veldig enkelt og supersmart!

Dette var overraskende enkelt. Og supersmart!

På den asiatiske restauranten Inamo i Camden i London er bordene helt spesielle. Vis mer Vis mer

Du kan også gjøre dette mange steder i Norge - men prøv det gjerne når du er på tur i en storby:

Det var mange steder å velge blant i London - og selv om det så ut til å være veldig mange typiske middagsrestauranter med henting ganske sent på kvelden, var det altså også fullt mulig å finne noen som kunne tilby en billig matbit midt på dagen.

Vi kunne hente mellom 15.30 og 16.30, akkurat da man kanskje er litt sulten etter lunsj, men har noen timer til middag.

Anbefales!

Også fordi du er med og bidrar så super mat ikke går rett i søpla.

Les mer:

Husk at du som oftest allerede har betalt tips til servitøren - fordi restaurantene i London automatisk legger det på regningen uten å fortelle deg om det!

Slik får du billige musikal- og teaterbilletter i London

Slik reiser du enklest og billigst med kollektivtransport i London

Gratis-opplevelser i storbyene? Jada, det er mulig: Slik finner du dem!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer