<strong>HAN KLER PÅ SEG HÅNDBAGASJEN:</strong> Scottevests reisevennlige frakk rommer nok til en helg, hevder produsenten. Foto: Produsenten
HAN KLER PÅ SEG HÅNDBAGASJEN: Scottevests reisevennlige frakk rommer nok til en helg, hevder produsenten. Foto: ProdusentenVis mer

Slik slipper du håndbagasjen

Jakken som sikrer at du har hendene fri.

Det kan kanskje se ut som om mannen på bildet har skumle planer og skjulte ressurser under frakken. Det siste stemmer forsåvidt, men ikke på den måten man lett kan forestille seg.

Frakken heter SeV Carry-On Coat, og skal kunne erstatte kabinkofferten eller bagen når du reiser med fly.

Upopulær

Produsenten Scottevest markedsfører jakkene sine med frasene den stiligste måten å slå systemet og unngå bagasjeavgifter. Det slo ikke an flybransjen. I oktober ble en annonse for jakkene avslått i flyselskapet Deltas ombord-magasin, Delta Sky Magazine. Her kan du se CEO og grunnlegger, Scott Jordans, fremstilling av saken. Denne avvisningen fikk ekstremt mye oppmerksomhet på nett, og mange kritikere mener at det er flyselskapenes ønske om å bevare ekstrainntekter fra bagasjetransport som ligger bak.

Delta har via sin talskvinne Heather Faulkner, svart på beskyldningene fra produsenten og kritikerne, blant annet via Atlanta Business News:

– Uenigheten med annonsøren var kun basert på kreativ utforming. Den aktuelle annonsen impliserte at produktet kunne hjelpe passasjerer å slippe bagasjeavgifter, spesielt for håndbagasje. Siden Delta ikke tar betalt for håndbagasje, kan dette være villedende for våre kunder.

Ikke gå i kilofella. Her er vektgrenser for bagasje.

Hva er så spesielt med jakken?

Røntgenbildet avslører et rikholdig virvar av saker. Foto: Produsenten Vis mer


Hva er da så spesielt med disse jakkene? Den nylanserte frakken på bildet, er designet for å romme nok klær, toalettsaker og andre reiseobjekter til å takle en helg borte. Helt uten vesker eller annen bagasje. Du stuer sakene bort i 33 skjulte lommer i ulike størrelser. De største er store nok til å romme sammenlagte bukser og skjorter. Produsenten hevder frakken kan romme følgende:

  • to skjorter og/eller t-skjorter
  • et ekstra par bukser
  • sokker, slips, undertøy og andre småklær
  • toalettsaker i reisevennlig størrelse
  • egne lommer for reisedokumenter, mobiltelefon, iPod eller lignende, iPad eller lignende, briller og digitalkamera

Produktet kommer for salg nå i midten av november. Prisen er 225 dollar i den amerikanske nettbutikken.

En måneds nødvendigheter i en liten kabinkoffert? Se hvor mye Tom får stappet med seg i håndbagasjen

Ikke helt for deg? Slik kjøper du riktig koffert