Slik ser The World i Dubai egentlig ut

Ikke akkurat noe verdenskart...

Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory
Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mange som hevdet det var galskap og gimmick å prøve å konstruere en kunstig øygruppe som skulle se ut som et verdenskart.

Men det var det de skulle gjøre i Dubai. Medier over hele verden omtalte prosjektet, og det gikk rykter om at kjendiser og rikinger fra hele verden var interessert i å kjøpe seg et "land", altså en øy, i øygruppen.

Dubai har fått verdens høyeste bygning. Se videoen av hvordan den ser ut fra toppen her.

Nå, litt over to år etter at øygruppens fundamenter var ferdig (oktober 2008), kommer bildet som viser at The World ikke bærer navnet sitt med rette.

Et bilde tatt av en amerikansk astronaut for Nasa Earth Observatory 13. januar 2010, viser at øygruppen slett ikke ligner på verdenskartet.

Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory
Det krever litt fantasi for å se at dette skal forestille jordkloden... Foto: NASA Earth Observatory Vis mer


Øyene er foreløpig bare fulle av sand, bortsett fra én øy oppe i høyre hjørne (den som ser ut s0m den har en mørk prikk). Her tar Nakheel Properties med potensielle kunder for å vise hvordan øyene vil se ut når de er ferdig beplantet og bebygget. Øygruppen ved siden av, The Palm, ligner faktisk på en palme, og ser akkurat ut slik den gjorde på tegningene.

Slik skulle The World egentlig sett ut, ifølge de offisielle tegningene. Foto: Nakheel Properties
Slik skulle The World egentlig sett ut, ifølge de offisielle tegningene. Foto: Nakheel Properties Vis merDen britiske avisen Daily Mail spurte seg om hele The World var i ferd med å synke i havet. Men selskapet som står bak både The World og The Palm, Nakheel Properties, tilbakeviser dette.

- Ikke ferdig

De hevder at prosjektet ikke er ferdig ennå, og at 70 prosent av de 300 øyene er solgt til eiendomsutviklere. Grunnen til at øygruppen ikke ligner på verdenskartet, er at kjøperne har ønsket seg at øyene ser annerledes ut, uttalte Nakheel Properties i en pressemelding, ifølge Moneycontrol.com.

Naheel Proterties har måttet utsette ferdigstillelsen av The World på grunn av finanskrisen. Ifølge Daily Mail sliter selskapet med å tilbakebetale gjelden sin. Samtidig har flere store hotellinvestorer som tidligere har vist interesse for The World, trukket seg ut. Finanskrisen får skylden for dette også.