Slik ser hotellene egentlig ut

Bildene er ganske avslørende...

Reisenettsiden Oyster.com lover å gi deg helt uavhengige og ærlige hotellanmeldelser, og viser bilder av reisemål som skiller seg betraktelig fra reklamebildene. Foto: Faksimile fra Oyster.com
Reisenettsiden Oyster.com lover å gi deg helt uavhengige og ærlige hotellanmeldelser, og viser bilder av reisemål som skiller seg betraktelig fra reklamebildene. Foto: Faksimile fra Oyster.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen gang blitt skuffet over at reisemålet ikke var like vakkert som du trodde på forhånd? Du er nok ikke alene. Journalistene i reisenettsiden Oyster.com skryter av å skrive helt uhildede og ærlige hotellanmeldelser, som skal avsløre når hotellenes egenreklame ikke stemmer overens med virkeligheten.

Nettsiden skriver at de aldri manipulerer eller tukler med noen av bildene på deres nettsider. Likevel er det greit å ha i mente at det er profesjonelle fotografer som står bak bildene, og i likhet med at du lett kan få et sted til å se forlokkende ut, er det ikke et stort problem å få et sted til å se ganske trist ut. Bare tenkt på forskjellen mellom å ta et bilde av et hotell i solskinn og overskyet vær. Inntrykket blir neppe det samme.

Foreløpig er det hoteller på det amerikanske kontinentet som søkelyset er rettet mot, men nettsiden utelukker ikke at de vil dekke andre områder i fremtiden.

Under kan du se noen av de beste eksemplene fra nettsidene til Oyster. Du kan også følge med på Oysters side på Facebook.

image: Slik ser hotellene egentlig ut
image: Slik ser hotellene egentlig ut
 Foto: Oyster.com
Foto: Oyster.com Vis mer


- De viser ikke riktig pris

Flere anmeldelser

Oyster skriver at de ikke har noen kommersiell  interesse av å skrive anmeldelser av hoteller, i motsetning til mange andre aktører på markedet. Foto: Oyster.com
Oyster skriver at de ikke har noen kommersiell interesse av å skrive anmeldelser av hoteller, i motsetning til mange andre aktører på markedet. Foto: Oyster.com Vis mer


Liknende konsepter har riktignok eksistert på nettet i god tid. Gjennom Tripadvisor.com kan du lese vanlige menneskers inntrykk av reisemål og hoteller, slik at du slipper å høre på hotellenes og reiseselskapenes reklame.

Tilbakemeldingene er både positive og negative. Ekstra gøy er det å lese om de verste hotellhistoriene som folk kan fortelle. Les blant annet om nettsidens kåring av verdens verste hotellbad, basert på brukernes tilbakemeldinger (se opp for ekle bilder).

Tripadvisors tilbakemeldinger bør riktignok ikke leses helt uten kritiske briller. Nettstedet selv har gått ut med en advarsel om at de mistenker hotellene selv å legge inn kommentarer under falsk flagg. Les hvordan du avslører de falske hotellanmeldelsene her.

Disse kan du stole på

Finner du ikke hotellet på Oyster.com, eller stoler du ikke på brukeranmeldelsene på Tripadvisor, kan du sjekke ut DinSides stadig voksende database med hotellanmeldelser. Testene er skrevet av DinSides journalister, og vi har både totalslaktet enkelte hoteller og rost andre opp i skyene.

DinSides hotellanmeldelser