Slik reiser du

Menn får opptil fire ganger så mange yrkesreiser som kvinner. Feriereisene, derimot, domineres av damene.

I snitt gjennomfører vi syv reiser med overnatting i året. Fem og en halv av disse er innenlands, mens kun halvannen reise går utenfor grensene. Totalt gjennomførte nordmenn hele 23,3 millioner reiser med minst en overnatting i løpet av 1999, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

Mest i Norge

Stadig flere ønsker seg sydover til sol og varme, men det er Norge som er mest populært.
Foto: Star Tour
Stadig flere ønsker seg sydover til sol og varme, men det er Norge som er mest populært.
Foto: Star Tour Vis mer

Norgesferie er tydeligvis mer populært enn hva man skulle tro. Av feriereisene gikk hele 80 prosent i Norge, reiser i forbindelse med jobb lå noe lavere med 75 prosent innenlands. Informasjonssjef i Den Norske Turistforening, Trond Øvstedal, er ikke overrasket.

- Vi vet at nordmenn er opptatt av ferielandet Norge. Vi reiser ofte og kortere, i tillegg så har flere fått bedre råd, tilgang til bil og mer ferie.

Den store reisemåneden er selvfølgelig juli, med juni og mai hakk i helene. Av vintermånedene er det julemåneden desember som vekker reiselysten.

Menn dominerer yrkesreisene

I overkant av hver femte reise vi foretar oss, er i forbindelse med jobb. Og det er gutta som får de flest yrkesreisene. I løpet av 1999 gjennomførte menn over 4 millioner yrkesreiser, mens damene kun fikk 1,2 millioner.

På feriereiser er derimot tallene langt jevnere. Av total 18,1 millioner reiser var fordelingen 8,3 mot 9,7 millioner i kvinnenes favør. Spriket er størst på reiser innen Norge, hvor kvinnene reiser omkring 5 prosent mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På de 23,3 millioner reisene som ble gjennomført i 1999, ble det overnattet i alt 101 millioner ganger. Det ble registrert 11,5 millioner overnattinger på hotell i Norge. En av tre reiser innebærer mer enn fire overnattinger. Her er det naturlig nok utenlandsreisene som trekker opp, hvor 60 prosent faller under kategorien ”lange reiser”.

Det er første gang Statistisk Sentralbyrå gjennomfører en slik undersøkelse. 2.000 personer i alderen 16 – 79 år har blitt spurt, enten ved besøksintervju eller over telefon.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.