Slik reiser du til Petra, Jordan

>>> BILDESPESIAL: Salam, Petra >>> Tilbake til innledningen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1001 fnatt

  1. Slik reiser du til Petra, Jordan
  2. BILDESPESIAL: Salam, Petra!


Petra

Petra er et stort område. Du trenger minst tre dager på å få med deg alle synsopplevelsene.

Pris: 20 dinarer, tilsvarende 200 kroner, per person for en dagsbillett.

Åpningstid: 07.00 -22.00.

Besøkssenteret: Petras besøkssenter holder åpent mellom klokken 07.00 og 22.00

Annet: Det tilbys såkalte Petra by night-turer mandag, onsdag og fredag.

Slik reiser du til Petra og Jordan

Antall innbyggere i Jordan: 5,5 millioner innbyggere.

Hovedstad: Amman.

Språk: Arabisk. Mange snakker engelsk.

Religion: 96 prosent av befolkningen er sunnimuslimer, 4 prosent er kristne.

Klima: Jordan består av 80-90 prosent ørken/semiørken; en av årsakene til forørkningen er snauhogsten som fulgte jernbanen og driften av den. Gjennomsnittstemperaturen i hovedstaden Amman ligger på 8 grader i januar, mens den i juli til september er på cirka 32 grader. I Rødehavsbyen Aqaba svinger temperaturen fra 15,6 grader i januar til til 32,5 grader i juli til september.

Brorparten av Jordan er ørken. Her skimtes jabals, sandsteinsfjell i Wadi Rum-ørkenen.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/Privat, ikke til gjenbruk
Brorparten av Jordan er ørken. Her skimtes jabals, sandsteinsfjell i Wadi Rum-ørkenen.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/Privat, ikke til gjenbruk Vis mer


BNP per innbygger: 4.300 dollar i 2002. (Norge 37.700 dollar i 2003)

Slik kommer du deg dit: Royal Jordanian i samarbeid med Austrian flyr fra Stocholm til Amman. Billettprisene starter på cirka 5.000 kroner. Lufthansa og British Airways flyr fra Oslo til Amman via henholdsvis Frankfurt og London. Flypriser fra cirka 6.000 kroner.

Man kan ta buss (JETT, tlf. + 962 - 6 5664146) eller kjøre bil. Det tar cirka tre timer å kjøre fra Amman til Petra. Det er også mulig å ta drosje, det skal koste cirka 50 dinarer.

Valuta: Jordanske dinarer. En jordansk dinar deles opp i 1.000 piastrer eller fils. En jordansk dinar tilsvarer cirka 11 norske kroner.

Middag på restaurant koster fra cirka 50 kroner. Alkohol er imidlertid dyrt om du velger importerte varer. En flaske vin koster rundt hundrelappen og et glass øl koster fra cirka 25 kroner for et glass. Lokalproduserte viner og øl er imidlertid noe billigere.

Overnatting: De fleste store hotellkjedene har hoteller i Amman, Aquabar og Petra. Et værelse i et trestjerners hotell koster fra cirka 350 kroner, mens femstjerners koster fra 700 kroner og oppover.

Kleskodeks: Konservativt. Det er ingen som lar seg provosere av utfordrende bekledning, men det er ikke dumt å ta med i betraktningen at det utenfor de store byene ikke er vanlig å vise så mye hud.

Turistkontor: Det nærmeste jordanske turistkontoret ligger i Stockholm (Tlf. + 46 – (0) 8 545 259 55, e-post: jordan@aviareps.com)

Aktuelle nettsteder:
Kong Hussein.gov
See Jordan
Dronning Rania

Andre attraksjoner i Jordan: Jerash er en velbevart romersk by cirka 40 minutter unna Amman. Her feires Jerash Festival Of Culture and Arts i juli og august.

Wadi Rum-ørkenen og de omkringliggende fjellene inspirerte forfatteren T. H. Lawrence. Den kan besøkes og det tilbys jeepturer i ørkenen. Her lever beduinene av salg av kameler og geiter.

Dødehavet ligger 427 meter under havnivå og er med dette verdens laveste punkt. Leiren og mineralene i havet skal angivelig være gunstige i behandlingen av en rekke sykdommer. Det er i det minste moro å leke astronaut i vannet, gjerne mens en leser en tykk roman.

>>> BILDESPESIAL: Salam, Petra
>>> Tilbake til innledningen