Slik reiser du til Peru og Tarma

Kort om Peru.

Forsiktig kjøring er påkrevet i Andesfjellene.
Foto: Inga Holst
Forsiktig kjøring er påkrevet i Andesfjellene.
Foto: Inga Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flyselskaper: KLM, Iberia og Lufthansa flyr fra Europa til Lima. Ved utreise fra Lima avkreves det en avgift pålydende US $ 25.

Fra Lima til Tarma tar det cirka åtte timer å kjøre, til tross for at det bare er 300 kilometer.

Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum.

Bilutleie: Hertz, Avis, Budget og en del lokale aktører leier ut biler fra Lima. Det er mye farlig kjøring på peruanske veier, og en skal være en habil sjåfør før en legger ut på veiene i det søramerikanske landet. Kjør ikke om natten. Veiene er både dårlig merket og sikret. Ulykkestallene er høye.

Det er også mulig å sette seg på en alminnelig buss som er et svært rimelig alternativ, men du får da begrensede muligheter til å stoppe og ta for deg av landsbyer. Det finnes flere selskaper som kjører strekningen Lima-Chanchamayo. Bussene stopper imidlertid på signal fra de reisende.

Valuta: I Lima er det enkelt å finne minibanker som tar VISA og andre internasjonale kredittkort. Minibanker finnes imidlertid ikke i fjell-landsbyene. Myntenheten heter Nuevo Sol.

1 Nuevo Sol=100 centavo, tilsvarer p.t. cirka 3.50 NOK.

Prisnivået er generelt langt lavere enn i Norge. Utenfor Lima er prisene betydelig lavere.

Turistinfo: PromPerú, Edificio Mitinci, Calle Uno s/n, p 13 y 14, San Isidro, Lima
(tlf.: + 31 224 3279)

Overnatting: Standarden på hoteller og herberger langs strekningen Lima – Chanchamayo er lav. Det finnes flere brukbare hoteller i San Ramón og La Merced.

Generelt: Peru ligger i Sør-Amerika og strekker seg langs Stillehavet fra Chile i sør til Ecuador i nord. Sommeren løper fra desember til april, mens vinteren starter i månedsskiftet april/mai og varer frem til september/oktober. Andesjellene deler landet inn i to klimasoner; En ørkenaktig kyststripe med relativt kjølige vintere, og tropisk regnskog med gjennomsnittstemperatur på 27 grader. Oppe i fjellene er det kaldt og ofte snø. Reiser du fra Lima til Chanchamayo-dalen får du med deg begge klimasoner samt høyfjellssonen. I Peru snakkes det spansk, quechua og aymará. Svært få snakker engelsk.

  • Her er Lima og Tarma

  • Tilbake til introartikkel