Slik reiser du rundt

Tuben, bussene og alle taxiene gjør det heldigvis ganske greit å komme seg rundt i London. Her er noen tips for å gjøre det så enkelt og billig som mulig.Av: Stine Okkelmo

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tuben


London Underground er den mest effektive måten å komme seg fra A til Å, men det er ikke alltid like greit å bestemme seg for hva slags billett du bør kjøpe.

 • One day travelcards – lønner seg for deg som er på dagstur til London. Disse kortene koster £4 (ca. 52 kr) og kan brukes hele dagen (etter 9.30).

 • Weekend travelcards – koster £6 (ca. 78 kr) og kan brukes lør-søn.

 • Weekly travelcard – koster £18.90 (ca. 250 kr) og lønner seg dersom du skal være i London i mer enn 4 dager. (Hvis du ikke kan kjøpe et weekend travelcard.) Bare husk å ta med et passbilde når du skal kjøpe det.

 • Med alle disse kortene kan du reise så mye du vil med tube, buss og lokaltog innen sone 1 & 2, d.v.s. sentrum av London.
 • Buss

  Londonbussene går på kryss og tvers over hele byen, og det er alltid greit å hoppe på en av dem hvis du bare skal et lite stykke, men for lengre avstander er de ikke særlig effektive. Enkeltbilletter koster £0.70-1 (10-13 kr), avhengig av hvor du skal. Londons nattbusser kjører hver natt fra ett til halv fem om morgenen. Alle nattbussene stopper ved Trafalgar Square, men det er alltid lurt å sjekke hvilken buss du kan ta og hvor den stopper på forhånd. Billetten koster £1.50 (ca. 20 kr), men er gratis hvis du har et travelcard.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Taxi

  Skal du ta taxi lønner det seg alltid å ta black cabs, disse er mye billigere enn mini cabs. Etter en natt på byen kan det ofte være vanskelig å få tak i black cabs og mini cabs, men ikke kjør pirattaxi hvis du kan unngå det. De er svinedyre og ikke særlig smarte å ta hvis du er alene.

  Tilbake til hovedartikkelen.
  Shopping, markeder, uteliv og restauranter - her er Londons viktigste adresser.