Oppleve et Norge du ikke har sett før? Dette bildet er tatt på Skrova ved Lofoten. Foto: Per Ervland
Oppleve et Norge du ikke har sett før? Dette bildet er tatt på Skrova ved Lofoten. Foto: Per ErvlandVis mer

Slik planlegger du Norgesferien

Her er et knippe nettsider som hjelper deg på veien.

Har du ikke funnet ut hva du skal bruke ferieukene til ennå? Har du fortsatt "hull" i ferieplanen som må fylles?

Å feriere i Norge er et godt alternativ. Godt sommervær kan selvsagt ikke garanteres, men det er så mye å oppleve at det veier opp.

Men hva i all verden skal du finne på? Mulighetene er mange, og det kan virke håpløst å få oversikt. Men i disse internettider kan du finne ut av det meste bare ved å bruke litt tid foran pc'en.

Les også: Verdt å se langs E6

I denne artikkelen presenterer vi en rekke nyttige nettsider som hjelper deg i planleggingen.

www.visitnorway.no
Norges offisielle turistnettsider gir deg et godt overblikk over hva du kan oppleve. Her kan du også klikke deg videre til de forskjellige regionenes turistnettsider. Visste du for eksempel at Drammensregionen har sin egen turistnettside? Det har regionen Lindesnes, også.

www.hanen.no
Kunne du tenke deg en gårdsferie, eller bare stikke innom en hyggelig gård som selger egne produkter på veien? På denne nettsiden finner du en oversikt over gårdsruk som enten tilbyr overnatting, aktiviteter som hesteridning eller omvisning, som har egen gårdsbutikk eller som har eget serveringssted der du kan smake på lokale godsaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Walaker Hotell er et av de historiske hotellene du kan bo på, eller besøke for en matbit. Her er også et galleri. Walaker Hotell ligger i bygda Solvorn ved Lustrafjorden. Foto: Walaker Hotell
Walaker Hotell er et av de historiske hotellene du kan bo på, eller besøke for en matbit. Her er også et galleri. Walaker Hotell ligger i bygda Solvorn ved Lustrafjorden. Foto: Walaker Hotell Vis mer
Den flotte gården Nordre Ekre er en av gårdene i Gudbrandsdalen som tar imot besøk. Om sommeren kan du spise middag, overnatte eller handle spesialiteter i gårdsbutikken. Foto: Nordre Ekre Gård
Den flotte gården Nordre Ekre er en av gårdene i Gudbrandsdalen som tar imot besøk. Om sommeren kan du spise middag, overnatte eller handle spesialiteter i gårdsbutikken. Foto: Nordre Ekre Gård Vis merwww.dehistoriske.no
Lyst til å bo på et overnattingssted med mer sjarm en de typiske kjedehotellene kan skilte med? Vil du spise på en restaurant med en smule historisk sus? Da bør du gå inn på denne nettsiden. Her presenteres 44 hoteller og overnattingssteder og 18 restauranter som gir deg en unik opplevelse.

www.gardmillom.no
Dette er nettsiden der en rekke kulturgårder i Gudbrandsdalen samlet presenterer seg. Du kan stikke innom for å besøke, på noen gårder kan du overnatte, eller du kan sjekke om det avholdes et eller annet spennende arrangement når du er i nærheten. Høydepunktet er arrangementet Gardmillom som arrangeres nå 16.-25. juli.

www.gardsturisme.no
Telemark er fullt av flotte gårder, og 18 av dem har gått sammen om denne nettsiden, som forteller deg hvor du kan oppleve gårdslivet som turist, og hvilke opplevelser som venter deg. Gårdene ligger i Bø i Telemark, så det er ganske kort vei til familieparken Sommarland i Bø.

 Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


www.rv17.no
Riksvei 17 kalles også Kystriksveien, og den går fra Steinkjer i Nord-Trøndelag til Bodø i Nordland. Tar du en bilferie langs denne veien kan du oppleve Saltstraumen, Torghatten, og få panoramautsikt over Vegaøyene fra fjellet Dønnesfjellet, som ligger ved riksveien. På nettsiden får du tips til flere stoppesteder og aktiviteter, og du kan finne ut hvor du kan overnatte.

www.rv705.no
Har du ikke hørt om Riksvei 705? Det er en svært vakker vei som går mellom Brekken litt nordøst for Røros og til Stjørdal gjennom både Tydal og Selbu. Landskapet varierer fra kulturlandskap til snaufjell. Du får et glimt av det flotte norsksvenske fjellmasivet Sylan når du kjører her. På nettsidene får du tips til overnattingssteder, spisesteder og aktiviteter.

Har du ennå ikke vært i Lofoten, får du se å komme deg avgårde. Foto: Colourbox
Har du ennå ikke vært i Lofoten, får du se å komme deg avgårde. Foto: Colourbox Vis mer

www.nordsjovegen.no
Denne nettsiden er ikke helt ferdig, men du kan laste ned en brosjyre som gir deg info om strekningen. Nordsjøvegen går fra Kristiansand til Haugesund. Du får med deg både sørlandsperler, Lindesnes fyr, jærstrender, oljehovedstaden og mye mer. Ikke minst befinner du deg i vikingland. Det kryr av spor etter vikinger i denne delen av riket.


www.lofoten.com
Dene nettsiden favner bredere enn navnet. Her finner du info om både Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms og Hamarøy og Tysfjord. Trenger du info om overnatting, spisesteder, opplevelser, transport eller rett og slett et steds historie, så kan du finne ut av det her.

www.helenorge.no
Denne nettsiden dekker som navnet sier hele Norge. Her finner du informasjon over hva som skjer av arrangementer (festivaler, konkurranser osv.) i alle landsdeler. Du kan også lese artikler som gir inspirasjon til ulike aktiviteter.

www.turistforeningen.no
Nettsiden for deg som kan tenke deg en fjelltur i ferien. Her finner du informasjon om alle hyttene du kan bo på, men også rutene som går på kryss og tvers over hele landet. Husk at DNT-hyttene består av alt fra ubetjente hytter der du må ta med all mat selv, til betjente hytter med flereretters middag og vinservering.

Turistvegen i Rondane har et stopp der du kan se de ekte fjellene foreviget i Harald Sohlbergs maleri "Vinternatt i Rondane". Foto: Helge Stikbakke / Statens vegvesen
Turistvegen i Rondane har et stopp der du kan se de ekte fjellene foreviget i Harald Sohlbergs maleri "Vinternatt i Rondane". Foto: Helge Stikbakke / Statens vegvesen Vis mer


www.turistveg.no
18 utvalgte veistrekninger i Norge er så flotte at de betegnes som Turistveger. I dette ligger det at veistrekningen er smykket med vakre rasteplasser og utkikkspunkt for at bilistene skal kunne stoppe opp og oppleve den flotte naturen. De 18 turistveiene ligger over hele landet. Noen eksempler er Gamle Strynefjellsvegen og Atlanterhavsvegen. På nettsiden kan du se bilder fra de forskjellige veiene, og kart som forteller deg nøyaktig hvor de ligger.

www.visveg.no
Lurer du på korteste rute fra hjemstedet til ferieperlen som venter der på Vestlandet? Statens Vegvesen har en egen karttjeneste der du kan plotte inn avreisested og ankomststed, og også eventuelle stoppesteder du skal gjøre på veien. Du kan enten velge at den finner raskeste vei (i tid), korteste vei (i avstand) eller at du skal kjøre som turist. Da finner du ut om du kan kjøre langs en av de flotte Turistvegene på veien dit du skal.

www.campingguiden.no
Deerson du liker camping, kjenner du sikkert til denne nettsiden allerede. Her får du full oversikt over campingmulighetene i Norge. Men nettsiden er også nyttig for andre bilturister. Her er info om severdigheter og attraksjoner i de forskjellige fylkene, blant annet.

Se Fjord-Norge i 360 grader