Slik pakker du smått og lovlig

Nye håndbagasjeregler i Norge og Europa krever nye reiseprodukter. Her er innkjøpsguiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik pakker du smått og lovlig

 1. Med store flasker i bagasjen
Literspose med væskeholdige produkter. Foto: Karoline Brubæk
Literspose med væskeholdige produkter. Foto: Karoline Brubæk Vis mer


I håndbagasjen kan du pakke tørt og hardt som før, men toalettveskens fuktige innhold og andre væskeprodukter må revurderes fra 6. november. Vi har undersøkt i butikker og på nett, og gir deg produkttips som gjør pakkingen lettere.

 • >> Vinflasker, whisky og deilig olivenolje: Hvordan få med de smakfulle suvenirene hjem?
 • Småflasker

  Reisebutikken Nomaden holder til i Oslo, men selger også på nett. Her finnes et sett med plastflasker for reisebruk til 89 kroner. Settet heter Eagle Creek Pack, og består av fire flasker og to smykke/pilleesker. Flaskene er mellom 50 og 75 ml. Leveringstid er på to til tre dager etter bestilling.

  Ekstern lenke: Nomaden på nett


  Hos badeutstyrsbutikken Saape får du et travelset og enkeltflasker. Plastflasker fra 25 ml til 100 ml, og reisesett med to flasker og to krukker. Settet koster 39 kroner, flaskene fra 8 til 14 kroner stykket. Egnet til å fylle med for eksempel sjampoer, bodylotion og kremer. Ingen nettbutikk, men utsalg flere steder i landet. Hennes & Mauritz selger også noen små tomme flasker på hhv. 50 og 100 ml - samlet pris 34 kroner. Ingen av disse butikkene selger produktene via nett.

  Eksterne lenker: Saape på nett og H&M på nett

  En relativt ny butikk, Handysize.no, finnes foreløpig på Byporten i Oslo, og i Tønsberg. De selger alt mulig av små flasker og produkter, og har alt fra tannkremer i miniformat (18 ml til 12 kroner) til sjampoflasker og hårspray. Priser på småprodukter fra 10 til 40 kroner. Her får du også tomme refillflasker på 100 ml til 20 kroner per stykk. Ingen nettbutikk nå, men den er rett rundt hjørnet.

  Ekstern lenke: Handysize på nett

   Foto: Jordan
  Foto: Jordan Vis mer


  Jordan lager et reisesett med tannbørste og tannkrem i ett, der tannkremen har volum på 4 ml. Det selges på de fleste dagligvarebutikker og apotek, og koster 49,90 per stykk, 19,90 for refill, veiledende priser.

  Apoteker selger prøveglass med skrulokk, beregnet for helt andre formål. Men de er tette, i utgangspunktet sterile og dessuten innenfor størrelseskravene med 60 ml. De koster 10 kroner stykket hos Apotek1. Du kan også forhøre deg med produserende apoteker, om du kan kjøpe tomme krukker og flasker. Regn med priser mellom 10 og 20 kroner per enhet.

  Enliters plastpose kan du få i dagligvarebutikken. Vi fant en utgave hos ICA, med ziplock, i pakke med 25 poser til 23,90 kroner. Dessuten skal tilsvarende poser deles ut både på flyplasser og på flytog.

  Vi har prøvepakket en literspose - se hva vi fikk plass til.

  Vinflasker, whisky og deilig olivenolje: Hvordan få med de smakfulle suvenirene hjem?

  Mer om pakking og bagasje