Slik pakker du lett

Det er atskillige fordeler med å reise lett. Vi gir deg tipsene.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tenk deg den friheten det er å reise lett – ett kolli vil spare deg for slitne armer og frustrerende minutter ved bagasjebåndet. Men hvordan få til kunsten å pakke minimalt?

Hva tar du med?

  1. Første bud for å reise lett er å kun ta med ting du ikke greier deg uten – ikke ting du tror du kanskje kan komme til å trenge.

  2. Sats på å vaske tøy fremfor å ta med skift til alle dagene. Spesielt gjelder det håndduker, undertøy, sokker og t-skjorter.

  3. Reis krøllfritt og hurtigtørkende med nymotens teknologiske materialer som coolmax og lignende. Slike plagg tørker fortere etter vask, og du slipper å drasse på strykejern.

  4. Tenk kombinasjoner når du pakker tøy. Velg farger og plagg som kan brukes sammen, og over hverandre dersom det blir kjølig.

  5. Innkjøp underveis får du plass til om du velger å ta med noe billig og gammelt tøy som du kan kvitte deg med etter noen gangers bruk.

  6. Fyll kosmetikk, kremer og andre nødvendigheter på små flasker i stedet for å ha med familiepakningen. Mange produkter får du nå kjøpt i minipakninger, for eksempel barberskum og sjampo. Det er også mulig å få kjøpt små gjenbruksflasker som du fyller på før avreise.
Her finner du et forslag til pakkeliste.

Hvorfor reise lett?

Med kun håndbagasje, slipper du som regel innsjekkingskøene. Foto: Inga
Med kun håndbagasje, slipper du som regel innsjekkingskøene. Foto: Inga Vis mer

Hvorfor skal du så gå til disse tiltakene for å begrense bagasjemengdene? Jo, først og fremst er du mindre utsatt for de begredelige resultatene forårsaket av bagasjebånd og stueres hardhendte behandling. Tar du kun en bag som går om bord på flyet, har du selv kontroll over både behandling og hvor bagasjen er til enhver tid. I tillegg sparer du tid i innsjekking – som regel kan du gå rett til gaten om du kun reiser med håndbagasje. Du slipper også å vente ved bagasjebåndet når du er fremme. Du lurer deg også billig unna driks på hoteller og andre steder der ivrige hender mer enn gjerne frigjør deg fra dine tunge bagasjebører mot et aldri så lite honorar. Og sist men ikke minst – reiser du lett er du mer mobil og mindre sliten i bagasjearmene!

Hvor stor kan bagasjen være?

Det er ikke store greiene du kan ta med deg om bord på flyet. Braathens opererer med en begrensning på fem kilo for deg som reiser økonomiklasse. Den kan ikke være større enn 55x40x20 cm. SAS tillater åtte kilo, og størrelsen 55x40x23 cm.

Vår erfaring tilsier at du kan regne med en viss romslighet omkring disse reglene så lenge flyet ikke er ekstremt lite eller svært fullt av passasjerer og bagasje. Som regel kan du få med en ekstra håndveske eller liten bag. En belteveske kan du nok også greie å lure med deg.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.