Slik lager du lussekatter

Lussekatter hører Lucia-feiringen til.

Publisert
Sist oppdatert

Dette trenger du:
150 g meierismør
5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 g safran
1 sukkerbit
135 g sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
Ca. 1 1/2 liter hvetemel

Pensling:
Sammenvispet egg

Pynt:
Rosiner eller korinter

Slik gjør du:
Knus safranen og sukkerbiten i en morter, bland det med melken og smeltet smør. Bland det tørre, rør inn væsken. Heves, formes til S’er, og stekes på 250°C i 10-15 min.

Oppskriften er hentet fra nettsiden Norsk mat, opplysningskontorene for landbruket.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer