Slik kommer du til Moseldalen

DinSide viser deg hvordan du kommer deg til den romantiske vindalen Mosel for en billig penge.


Nærmeste flyplass til Moselområdet er flyplassen i Hahn (Frankfurt). Ikke la deg lure av at flyplassen blir kalt Frankfurt-Hahn. Frankfurt by ligger rundt 1,5 time fra denne flyplassen. Men skal du til Moselområdet, er dette alternativet det nærmeste.

Priseksempel på flyreise:
La oss si at du vil ta en helgetur til Tyskland, og bestemmer deg for å dra fredag 3. november 2006. Da får du en flytur fra Torp til Hahn for 274 kroner* (inkl. skatter og avgifter). Reiser du på torsdag, eller en annen hverdag, kan du antakelig få tak i en enda billigere billett.

Det er flere muligheter når du skal komme deg fra flyplassen til Moselområdet. Her er noen av dem:

  • Kontakt turistkontoret i Cochem. De kan bestille transportbil til deg, og hvis du bestiller på forhånd, skal det bare koste rundt åtte euro per person. Kontaktdetaljer finner du på denne nettsiden (ekstern lenke).

  • Du kan ta shuttlebuss fra flyplassen til ønsket destinasjon. Minibussene kan ta opp til åtte personer, og prisen varierer fra ni euro og oppover, alt etter hvor mange dere er. Mer informasjon og priser og booking finner du på denne nettsiden (ekstern lenke).

  • En annen mulighet er å ta kollektivtransport, for eksempel tog. Men hvis du ikke er så stødig i tysk, og heller ikke kjenner området, så bør du gjøre en god del research før du velger dette alternativet. For mer informasjon, se denne nettsiden (ekstern lenke). PS! Siden finnes bare på tysk. For en litt klønete oversettelse av siden, få AltaVistas språkprogram til å oversette nettsiden (ekstern lenke).

    Alle prisene disse websidene bruker er selvfølgelig i euro. Bruk DinSides valutakalkulator for å finne ut hva turen koster deg i norske kroner.

    *Flyprisen er hentet fra nettsiden Flybilligst.com.

    >> Tilbake til hovedartikkelen