LITE LYSTEN PÅ Å VENTE? Forhåndskjøper du billett på nett, slipper du timesvis i kø på de store attraksjonene. Foto: colourbox.com
LITE LYSTEN PÅ Å VENTE? Forhåndskjøper du billett på nett, slipper du timesvis i kø på de store attraksjonene. Foto: colourbox.comVis mer

Slik kommer du først i køen

Kjøp billett på nett før du reiser.

Alle som har besøkt en populær turistattraksjon, vet at det kan være snakk om timesvis i kø før man faktisk får oppleve vidunderet.

Men det fins faktisk en enkel måte å slippe dette på. Kjøper du billett på forhånd, kan du gå rett forbi køene på mange av de kjente attraksjonener.

Kø også i butikkene: Slik styrer du unna de verste tidspunktene

Bli prioritert foran køen i London

Da DinSide skrev om britiske turistfeller, var køer ett av problemene som ble nevnt både ved Stonehenge og på Madame Tussauds.

I tilfellet Tussauds er det mulig å unngå. Kjøper man billett på nett før man drar for å oppleve de berømmelige voksdukkene, slipper man dette problemet. Tidvis kan du også regne med romslig rabatt på nettbillettene.

Som en av flere attraksjoner i London kan du få såkalt priority entrance ved å forhåndskjøpe billett. Dermed kan du gå rett forbi køen når du ankommer turistattraksjonen.

Mobilbillett i Paris

Om oppussingen av Eiffeltårnets første etasje ga enda lengre køer enn normalt, vet vi ikke. Men også her skal det være mulig å unnslippe de milelange køene ved tårnets føtter, nettopp ved å forhåndskjøpe billett. Da kan du nemlig slippe selve billettkøen, og heller gå direkte til "opp-i-tårnet-køen".

Når du forhåndskjøper billett for å besøke Eiffeltårnet velger du også hvilken etasje du vil til, og klokkeslett for besøket. Her er det viktig å møte opp til avtalt tid, hvis ikke kan du risikere å ikke slippe inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forhåndsbilletter kan du også kjøpe til det berømte kunstmuseet Louvre, som er verdens mest besøkte museum. Du kan få det samme til Ludvig den fjortendes Versailles.

Les også: Slik slipper du unna disse avgiftene

Flere attraksjoner som tilbyr priotity entrance, her er noen eksempler:

  • Legoland (Billund)
  • London Eye (London)
  • Tower Bridge (London)
  • Sea Life London (London)
  • The London Dungeon (London)
  • Anne Frank house (Amsterdam)
  • Heineken (Amsterdam)
  • Vatikan-museene (Vatikanet)
  • The International Spy Museum (Washington)
Les også: Så dyrt kan det bli å droppe reiseforsikring

Deler av artikkelen har vært publisert tidligere på DinSide.