Slik kan DU være med i paraden

Vær blant de 70.000 som ser på paraden, eller gå i den selv! Vis mer

Karneval i Rio

  1. Slik kan DU være med i paraden
  2. BILDER fra karnevalet


Fakta om Rios karneval:

Selve karnevalet går av stabelen i februar, litt avhengig av når det er fullmåne. Den store karnevalsparaden i Sambadromen arrangeres søndagen og mandagen, fra 11 om kvelden til seks om morgenen. Det er 14 sambaskoler som er med, og hver skole teller 3.000-5.000 personer. Hver sambaskole har et tema, og paraden består av flere store flåter, etterfulgt av deltakerne som hører til flåten. Det er veldig gjevt å være en av skolenes dronning - den æren går vanligvis til tv-stjerner, popstjerner eller modeller. I år var dronningene blant annet supermodellen Naomi Campbell, popstjernen Beyonce Knowles og Luciana Gimenez, den brasilianske modellen som har barn med Mick Jagger fra The Rolling Stones. Draktene til dronningene er de mest ekstravagante og ofte besatt av smykkesteiner. I år gikk det rykter om at den dyreste drakten kostet 300.000 kroner.

Har du lyst til å være med i en av sambaskolene?
Det kan du absolutt. Du kan til og med få stå på en av flåtene, men det koster flesk. I år lå prisene på rundt 30.000 kroner. Vil du "bare" gå bak en av flåtene, kan du komme unna med mellom 500 og 2.000 kroner. Jo tidligere du melder deg på, jo bedre. Du trenger ikke å kunne danse samba, men du vil få tilsendt tekst og melodi til din sambaskoles sang. Uansett er det bare å mime de andre. Du trenger ikke engang å være med på noen av øvelsene før selve karnevalet, du bare tropper opp i kostymet ditt på anvist plass utenfor Sambadromen på dagen.

Disse fikser plasser i paradene:
Rios turistkontor
Rio Carnival Services

Her ser du når neste års karneval arrangeres:

  • 2007 - 18.-19. februar
  • 2008 - 3.-4. februar
  • 2009 - 22.-23. februar
  • 2010 - 14.-15. februar
  • Dette er de to dagene det er parader i Sambadromen (søn-man). Karnevalshelgen begynner fredagen, men det er mye baluba både uken før og etter. Kåringen av beste sambaskole skjer onsdagen etter karnevalsparaden.