Slik kan du reise billig!

Her er tips og råd for hvordan du gjør feriereisen både billig og bra. Har du selv noen lure knep på lager kan du dele dem med våre lesere i en egen diskusjonsgruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å reise billig er ingen kunst. Har du derimot forhåpninger om at årets ferie skal bli en du kan huske fremover på grunn av fine opplevelser i tillegg blir det straks vanskeligere. Kunsten er å spare penger uten å spare på opplevelsene. Først ut er en rekke tips vi har samlet om hvordan du gjør ferieturen billig.

Ferien behøver ikke bli like dyr som i fjor. Følg våre tips!
Ferien behøver ikke bli like dyr som i fjor. Følg våre tips! Vis mer

Hvor skal du reise?

En av de enkleste måtene å spare inn penger på ferien er å velge seg et land eller reisemål som er rimelig. Før du hiver deg på telefonen eller legger igjen kredittkortnummeret på et nettsted kan det være lurt å bestemme seg for hvor turen skal gå. Husk at noen ekstra tusen kroner på en flybillett kjapt spares inn hvis hotellet ikke koster mer enn 40 kroner natten.

Selv med en slunken reisekasse går det an å finne frem til reisemål som er både spennende og utfordrene. I artikkelen Verdens billigste reisemål har vi valgt ut ti reisemål der du kan greie deg for 200 kroner dagen.

Hvor bestiller du ferien?

Det er ikke så lett å vite hvor man skal gå for å finne den billigste billetten. Når samtlige reisebyråer både på nett og i den fysiske verden reklamerer med ’markedets billigste’ blir forvirringen total. Det lureste du gjør er å orientere deg. Ikke la deg skremme av trusler om at flyet er i ferd med å bli fullbooket eller at den tilsynelatende høye prisen er den laveste tilgjengelige. Reisebyråene er, som alle andre, ute etter å tjene penger. Hvordan du går frem, steg for steg, finner du i artikkelen Finn de billigste reisene!.

For å få fatt i de rimeligste flybillettene må du ofte oppfylle en del krav som kan variere fra billettens varighet til din alder. Vi har samlet de viktigste betingelsene i artikkelen Slik finner du de billigste flybillettene.

Reisebransjen har for lengst etablert seg på Internett. De skrytes ofte av at mindre administrasjonskostnader gir billigere billetter og at du som kjøper får større valgfrihet. Men hvor er billigreisene? I artikkelen Finn din egen reise på nett har vi samlet lenker til nettets beste reisebyråer. Her kan du søke pris og bestille flyreise, hotell, leiebil eller pakketurer til Syden. Men sparer du egentlig penger ved å bestille reisen over nett? Les mer i artikkelen Billigere reise på nett.

Husk forsikring

Før du skal ut på reise må du huske å sjekke om passet er gyldig, om det er visumplikt i landet du skal reise til og hvor vidt du får brukt kredittkort eller trenger reisesjekker. Glem heller ikke å tegne en reiseforsikring. Er du ute etter å spare inn penger er ikke å utelate reiseforsikringen måten å gjøre det på. I verste fall kan du bli sittende igjen med en sykehusregning som er et par tusen ganger høyere enn forsikringspremien. Men husk at reiseforsikringen ikke dekker alt av aktiviteter og uhell. I artikkelen Dette dekker ikke reiseforsikringen har vi listet opp ti situasjoner du bør styre klar av.

Restplasser, verdt å vente på?

Er det ikke irriterende å høre at weekendturen du bestilte til Paris for kr 4.995 selges for kr 1.195? Fenomenet kalles restplasser og for deg som er så fleksibel at du kan ta et par feriedager på sparket er dette kilden for de største kuppene. Restplasser er rett og slett pakketurer som charterselskapene ikke har klart å få solgt unna. Siden flysetene og hotellplassen må betales i alle tilfelle velger ofte turoperatøren å senke prisen i ukene før avreise.