Slik kan du fiske i Lofoten

Fiske hører med til et besøk i Lofoten, og mulighetene er mange.

Fiskebåt i Henningsvær.
Fiskebåt i Henningsvær. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kan fiske fra land eller vann, og sammen med andre turister aller alene.

Fiske alene

Det yrer av muligheter til å fiske i Lofoten. Dersom du vil gjøre det på egen hånd, kan du fiske fra land med egen stang – og dersom du ikke har egen stang med deg, kan du leie en på de fleste rorbuanlegg.
Dersom du ønsker å komme deg ut på havet, finnes det muligheter for å leie båt. Mange rorbuanlegg har utleie av småbåter med 4-5 hesters påhengsmotorer, for 2-3 personer. Hos noen anlegg inngår bruk av båtene endog i døgnprisen.

Med større båter

Dersom du helst unngår slike småbåter, er det fremdeles muligheter. I Svolvær er det 4-5 selskaper som arrangerer fisketurer fra båt. Du kan enten reise på utelukkende fisketur, eller du kan kombinere det med sightseeing. Turene har en varighet på mellom 3-4 timer, og prisen ligger på rundt 300 kroner per person. Mange rorbuanlegg arrangerer også fisketurer for sine gjester.
Tidligere kunne man være med yrkesfiskere ut med ordentlige fiskebåter. På grunn av EØS-regler og krav til hvordan båter som frakter passasjerer skal være, er dette ikke lengre mulig.

Den største fiskeopplevelsen får du dersom du besøker Lofoten under Lofotfiske. Da arrangeres det turer med turistbåt som går ut til der yrkesbåtene fisker. Det skal være en helt spesiell opplevelse.

Du kan kjøpe billetter og få informasjon om de arrangerte fisketurene hos Destination Lofoten i Svolvær.
Adresse: Torget 21, 8300 Svolvær
Telefon: 76 06 98 00