Slik flyr du billig til Thailand

Det er til thailandske palmestrender vi ønsker oss i vinter. Vi har sjekket hvordan du finner de rimeligste billettene.

Det er her du burde vært i vinter. Vi har sjekket prisene på flybilletten til Thailand. Foto: Per David Jonsson
Det er her du burde vært i vinter. Vi har sjekket prisene på flybilletten til Thailand. Foto: Per David Jonsson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i disse tider vi nordmenn drømmer om å komme oss langt vekk. Vekk fra mørketid, regn og sludd.

Det er sol og palmestrender vi ønsker oss, og da er Thailand en klar favoritt for svært mange.

Har du lyst til å reise til Smilets land, men ikke bestilt billetter ennå? Det er fortsatt håp.

Vi har sjekket hva du må betale for flybilletten til Thailand nå i vinter. En ting er klart. Dersom du har lyst til å reise i julen, kan du glemme å finne billige billetter.

Kan du ta deg et par ukers ferie og reise før jul, har du muligheten til å få flybilletter til Phuket for under 4.000 kroner. Da flyr du med et av charterflyene. En stor fordel med dette, er at du slipper mellomlandinger.

Phukets hemmelige strender

Er du villig til å betale opp til 5.500 kroner for flybilletten, kan du velge mellom flere datoer utover i november og desember, og også kjøpe deg en flybillett til Krabi.

Det er ikke noe problem å reise ned til Thailand og skaffe deg overnatting når du er der nede. Du kan leie en strandhytte (bungalow) fra rundt 100 kroner natten. Vil du heller reise og vite at overnatting er fikset, får du en toukers chartertur fra 5.200 kroner. Se et lite utvalg eksmpler i tabellen under.

TilFraDatoAnt. dagerSelskap Pris
PhuketOslo1/127/14Ving3895
PhuketOslo29/1114Ving4195
KrabiOslo6/1214Apollo4548
PhuketOslo8/1214Ving4595
      
TURER M. HOTELL     
PhuketOslo5/1214Star Tour5198
KrabiOslo6/1214Star Tour5698
PhuketOslo28/1114Star Tour5795
Prisene er hentet 11/11. Vi tar forbehold om utsolgte reiser og prisendringer.


Flybillett med rutefly

En flybillett til Thailand (Bangkok) med rutefly, koster en del tusenlapper mer enn restplassbillettene på charterflyene. Fordelen er at du kan velge blant flere avreisedatoer, men ulempen er at de aller fleste flyselskaper har en mellomlanding.

Det eneste flyselskapet som har direkteruter til Thailand fra Norge, er nystartede Krabi Airline, hvis første flyvning til Krabi letter 3. desember.

Det er så godt som utsolgt på selskapets flyvninger i desember, men vi fant en billett med utreise 13/12, og hjemreise 27/12 til 1.326 euro, rundt 11.650 kroner. Da kan du altså ferie jul i Thailand.

Denne prisen er et par tusenlapper rimeligere enn med andre flyselskaper, der du må ha en mellomlanding. En flybillett til Bangkok i julen koster rundt 13.200 kroner med KLM.

Tips til Thailand-ferien

Litt over 7.000 kr

Krabi Airline flyr altså direkte, men er på langt nær det rimeligste selskapet. En flybillett i januar koster 1.200 euro, nærmere 10.500 kroner. Du kan komme mye billigere unna hvis du velger et selskap som har mellomlanding.

De to billigste flyselskapene Thai Airways har i vinter billetter fra rundt 7.200 kroner t/r, med mellomlanding i Stockholm eller København.

KLM har flybilletter til 7.743 kroner t/r, med mellomlanding i Amsterdam. Her kan du velge og vrake i reisedatoer.

Disse flybillettprisene er funnet gjennom nettsider som ebookers.no og Reisefeber.no. Det er mulig du finner enda lavere priser dersom du bestiller direkte gjennom flyselskapenes nettsider.

Konklusjon:
Den rimeligste måten å komme seg til Thailand på, er å hoppe på en av restplassbillettene til et charterfly. Da kan du komme unna med billetter til under 4.000 kroner. Må du planlegge i god tid, får du imidlertid ikke disse hyggelige prisene. Vi lette etter plass på charterfly i januar, og den rimeligste prisen vi fant var rundt 8.000 kroner t/r.

De rimeligste billettene på rutefly i vinter, koster rundt 7.000 kroner. Her er det en tusenlapp å spare for deg som må bestille billetter i god tid, men ruteflyene har noen ulemper - de har mellomlanding, og du lander i Bangkok, og må ta et innenriksfly videre til ferieparadiset. Krabi Airline flyr for så vidt direkte til Krabi, men vi fant ingen billetter til under 10.500 kroner i vinter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!