Slik finner du vinterens restplassreiser

Du kan hoppe på billigtur nå, eller håpe på prisras i januar.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

November viste seg å bli den kaldeste i landet siden 1965. Kulda har tatt et godt grep de fleste steder, og vi har for lengst funnet frem stillongs og topplue.

Det er jo fint med vinter og snø, men enhver kan bli litt deprimert av å tenke på at vi potensielt kan leve i minusgrader frem til mars. Det er lenge. Altfor lenge for mange.

De som allerede for lenge siden bestilte seg en sydentur i vinter er sikkert glade for det nå. Og for oss som ikke har gjort det, så er det kjekt å vite at det finnes muligheter, og til og med sjansen til å få en slik tur til redusert pris.

En av de store restplassperiodene er nemlig nå rett før jul. Desember frem til rett før juleferien er en liten "dødperiode" for charterturer. Dermed er det gode sjanser for å finne billige reiser nå, for deg som har mulighet og lyst til å stille på nyttårsfest med en kledelig brunfarge. Trykket er nok større på disse desemberturene enn før nettopp på grunn av den kalde novembermåneden, men det går likeve an å finne noe:

Vi har funnet frem noen eksempler (hvis ikke annet er oppgitt er det uspesifisert overnatting):

  • 2/12 fra Evenes - en uke på Gran Canaria med Ving for 995 kroner
  • 2/12 fra Oslo - en uke i Hurghada med Apollo fra 3493 kr
  • 2/12 fra Oslo - en uke i Sharm el Sheik med Solia for 3495 kr
  • 3/12 fra Oslo eller Haugesund - to uker på Gran Canaria med Ving for 1498 kr
  • 3/12 fra Bergen - to uker på SSS-hotell i Hurghada med Star Tour for 1998 kr
  • 4/12 fra Trondheim - to uker på Gran Canaria med Apollo for 1798 kr
  • 12/12 fra Oslo - to uker i Krabi i Thailand med Ving for 5995 kr
Merk at dette bare er et lite utvalg av tilgjengelige turer. Sjekk charterselskapenes nettsider for full oversikt.

Heller bikini enn ullstillongs i vinter? Foto: Robson Oliveira
Heller bikini enn ullstillongs i vinter? Foto: Robson Oliveira Vis mer


Billig i januar?

Dersom du har altfor mye å gjøre nå før jul, og ikke har sjans til å ta deg en ferie, kan du vente til over nyttår. Da har du også fem flunkende nye ferieuker å ta av. Januar, og særlig i de to første ukene av måneden, er vanligvis en fin tid å finne rimelige restplasser. Men spørsmålet er selvsagt om det vil gjelde denne gangen også.

- Januarreisene selger veldig bra allerede nå. Faktisk har vi solgt nesten 40 prosent mer av disse i år enn på samme tid i fjor. Så hvordan det blir med restplasser i januar er vanskelig å si. Jeg anbefaler de som vil reise i januar å ikke nøle, og heller bestille nå, sier Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour.

- Jeg kom hjem fra Las Palmas og 25 grader nå og til -20 grader på Gardermoen og en bil som ikke ville starte.

Larsen-Vonstett valgte dermed Kanariøyene, som så mange andre nordmenn gjør vinterstid. Men hun forteller at Egypt også er et hett reisemål.

- Egypt er en voksende destinasjon, og da snakker vi hovedsakelig om Sharm el Sheik og Hurghada. Jeg var i Hurghada i høst, og ble positivt overrasket. De har bygget en ny marina der, og så fikk jeg et tips om å dra til markedet inne i gamlebyen. Og fordelen med Egypt fremfor Kanariøyene er at det aldri regner der. Du er sikret en solferie om du velger Egypt.

Denne uken ble turister på Gran Canaria rådet til å holde seg inne grunnet ekstremt dårlig vær

Gode restplasstriks

Som alltid er trikset å ha is i magen og vente med å hoppe på noe til siste liten. Riktignok kan du kanskje ikke forvente like stort utvalg på restplasser denne vinteren som tidligere vintre, men noe skal det nok være å oppdrive.

Husk også at du ikke MÅ bo uspesifisert. Som regel trenger du ikke legge på så mange hundrelapper på prisen før du får vite hvor du skal bo.

Se etter alternative flyplasser. Det kan for eksempel være et langt større restplasstilbud fra Göteborg, Stockholm eller København. De som bor i Oslo, Akershus eller Østfold kjører til Göteborg på fire timer (det går også buss og tog fra Oslo). Og det koster ikke all verden å fly til Stockholm eller København fra Gardermoen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer