Slik finner du lavprisbillettene

Norwegian og SAS Braathens har satt opp flyprisene. Har dette gått ut over din mulighet til å skaffe deg flyreiser til de laveste prisene?

17. august satte SAS Braathens opp flyprisene med ca. 100 kroner en vei.
17. august satte SAS Braathens opp flyprisene med ca. 100 kroner en vei. Vis mer

Slik finner du lavprisbillettene

  1. Lavprisbillettene fra Oslo til seks byer i Norge

Din mening:

Syns du flyprisene er lave nok nå? (Avsluttet)
Nei(62%) 646
På noen ruter, ja(28%) 289
Ja(11%) 115
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I går satte SAS Braathens opp selskapets flypriser på både innenlands- og utenlandsruter med cirka 100 kroner per vei, og 35 prosent på enkelte internasjonale strekninger. Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens begrunnet tidligere avgjørelsen med at selskapets konkurrenter lenge har påpekt behov for en prisøkning, og at den aktuelle prisøkningen vil bidra til en lønnsom, økonomisk utvikling som er nødvendig i bransjen, i tillegg til at gjennomsnittsinntekten per passasjer vil øke.

I går satte også det nederlandske flyselskapet KLM opp flyprisene med opptil tre prosent. Norwegian var litt tidligere ute; 6. august satte selskapet opp prisene på lavprisbilletter for reiser i Sør-Norge med opptil 96 kroner, og opp mot 59 kroner på reiser fra sør til nord, ifølge informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Dette har vi gjort for å få snittprisen opp. Vi tror videre det norske folk vil akseptere dette, da det er en liten prisøkning, sier Ellingsen.

Beholder lavprisbillettene

Felles for Norwegian og SAS Braathens er at de beholder de laveste billettprisene i Norge. SAS Braathens laveste pris er 360 kroner en vei for reiser i Sør-Norge, og 540 kroner en vei mellom Sør- og Nord-Norge. Norwegians faste lavpris er på 245 kroner for reiser en vei i Sør-Norge, og 446 kroner for en flytur til Nord-Norge.

- Da vi lanserte SAS Braathens sa vi at vi ville være et lavprisselskap, og det akter vi å fortsette med. Derfor beholder vi de faste lavprisbillettene på 360 og 540 kroner. De øvrige flybillettene, både på norsk innenriks og rutene ut i Europa, vil gjennomsnittlig bli cirka 100 kroner dyrere en vei, sier informasjonssjef i SAS Braathens, Siv Meisingseth.

Norwegian har generelt lavere flypriser enn SAS Braathens i vår pristest av innenlandsbilletter i august og september. Foto: Norwegian
Norwegian har generelt lavere flypriser enn SAS Braathens i vår pristest av innenlandsbilletter i august og september. Foto: Norwegian Vis mer


Hvordan sikre seg lavprisbillettene?

Meisingseth kommer videre med noen stalltips om hvordan man kan få tak i de billigste billettene:

- Vær fleksibel og let rundt. Bestill gjerne i god tid. Prøv også å unngå de tyngste reisedagene som fredag og lørdag, og da særlig på ettermiddagen og kvelden, og reis heller på tirsdager og onsdager, sier hun.

Stikkprøver

Vi tok for sikkerhets skyld mange stikkprøver på nettsidene til SAS Braathens og Norwegian med det formålet å lete fram de billigste billettene i august og september, fra Oslo til Stavanger, Bergen, Ålesund, Bodø, Tromsø og Kirkenes. I enkelte tilfeller ble det litt som å lete etter en nål i en høystakk. Det beste rådet er at du må ta deg god tid, surfe mye rundt og være fleksibel når det gjelder avreisetidspunkt. 29. august fant vi for eksempel en billett fra Oslo til Tromsø til 541 kroner med SAS Braathens. Dagen etter kostet samme strekning 1.436 kroner, noe som understreker lønnsomheten i nettopp det å shoppe rundt og være fleksibel.

Vær tidlig ute

Er man ute i god tid og bestiller billetten noen uker i forkant av reisen er muligheten stor for å gjøre et lavprisfunn. Våre stikkprøver viser at lavprisbillettene blir utsolgt. Planlegger du avreise om kort tid må du regne med høyere priser enn om du bestiller billetter i god tid.

Bestiller du billett til Ålesund gjennom SAS Braathens 19. august betaler du for eksempel 1.102 kroner. Venter du til 4. september koster billetten 535, altså under halv pris.

Forøvrig kan vi legge til at Norwegian er lavere i pris enn SAS Braathens i det aktuelle tidsrommet som testes, og at det er lettere og kjappere å finne billigbillettene på dette flyselskapets nettside.

Her ser du en oversikt over de billigste billettene vi fant hos SAS Braathens og Norwegian i august og september.