Billetter er lette å finne, billige billetter derimot kan være litt verre...
Billetter er lette å finne, billige billetter derimot kan være litt verre... Vis mer

Slik finner du de billigste flybillettene

Det er lettere å finne de billigste billettene om du følger disse rådene.

Publisert

Det kan av og til være vanskelig å finne de billigste billettene når du søker på nettet. Følger du disse enkle rådene vil du øke muligheten for å finne rabatterte reiser.

Vær borte natten mellom lørdag og søndag

I Skandinavia og resten av Europa selges de fleste av de billigste billettene under forutsetning av at du er borte minimum natten mellom lørdag og søndag.

Forskjellige avgangstider

Enkelte rabattbilletter er begrenset til mindre trafikkerte avganger. Dette er som regel avganger på formiddager eller kveldstid.

Bestillingsfrister

En del spesialbilletter må bestilles minimum syv dager før avreise, og gjelder kun én måned.

Ut av Europa

For lavere priser ut av Europa bør du bestille reiser som varer minst syv dager for å finne de laveste prisene.

Flyselskap

Alle flyselskapene selger rabatterte billetter. Men for å få de laveste prisene må du velge å reise med samme selskap på hele reisen, eller eventuellt velge å reise med selskap som samarbeider.

Populære perioder

Ferietid og høytid betyr fulle fly. Det betyr også at utvalget av billige flybilletter er mindre enn ellers. For å få lavest mulig pris bør du unngå slike perioder (f.eks returreise på søndager), eller bestille billettene i god tid.

Spesialtilbud

Mange flyselskaper opererer fra tid til annen med tidsbegrensede spesialbilletter. Disse vil du som regel ikke finne ved å søke de vanlige bestillingssystemene på Internett.

Ungdomspriser

Er du under 26 eller fulltidsstudent og under 33 år gammel kan du få billetter til studentpriser. Det kan bety at du kan reise på standbybilletter forbeholdt ungdom. Det kan også bety at du får kjøpe lavprisbilletter som likevel gir deg full rett til avbestilling og refusjon av innbetalt beløp.

Forsikring

Bestiller du billett og ønsker avbestillingsforsikring og reiseforsikring, må du huske å gi reisebyrået beskjed om dette ved bestilling. En del charterarrangører legger forsikring inn i prisen og ber deg velge den bort selv. Husk dette om du for eksempel er forsikret fra før av.

Finn billigreisen på nett!

Reiselivsbransjen har vokst seg store på Internett. Ønsker du å bestille reisen på nett eller bare sjekke prisene har vi laget en oversikt over de beste nettstedene her. Er du litt fleksibel og ønsker en superbillig uke i varmere strøk kan du sjekke vår oppdaterte oversikt over tilgjengelige restplasser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer