Slik finner du de billigste billettene

Turen til Australia kan være en dyr affære. Her er noen tips til hvordan du får billige billetter.

 Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer


  • Som regel er det vanskelig å finne billetter til under 10.000 kroner tur/retur i høysesongene. Slutten av november til begynnelsen av februar er normalt den varmeste tiden av året, og dermed også høysesong. Januar er het, både når det gjelder temperatur og popularitet. Fra midten av juni til midten av august er det vinter i Australia, men en populær tid å dra på ferie down under, spesielt hvis du drar nord i landet. Skal du ha det billigst mulig bør du vurdere å reise utenom disse tidene.

  • Da vi sjekket ut flyprisene i de forskjellige nettselskapene, la vi merke til at det var stor forskjell på pris hvis du bestiller i juni, sammenliknet med juli. Noen steder var det et par tusenlapper forskjell på å velge avreisedato lørdag 30. juni i stedet for 1. eller 2. juli. Mange nettreisebyråer lar deg velge fleksibel avreise- og hjemreisedato, slik at du får den laveste prisen.

  • Når du har funnet en pris hos et nettreisebyrå, bør du sjekke ut prisen på den samme flighten direkte på flyselskapets nettsider. Noen ganger får du en lavere pris der, fordi du slipper eventuelle ekstrakostnader som nettreisebyrået muligens opererer med.

  • Se nøye gjennom reiseruten før du bestiller. Er det et langt opphold på en flyplass? Den billigste billetten er kanskje ikke den beste.

  • Sist, men ikke minst, bør du bestille i god tid. Allerede nå er mange gode juni-/julibilletter til Australia revet vekk, så du bør bestemme deg raskt om du drømmer om å reise i høysesongen.

    Denne oversikten er utarbeidet i samarbeid med australiaeksperten Bettina Prytz Nielsen i Kilroy Travels.