Slik får du sjefskortene

Oppgraderte kort gir rett til ekstra fordeler og service. Hvordan sikre seg slike fordeler?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du må spare poeng i stor hastighet for å få gradert opp bonusstatusen din til gylne høyder.

Hos SAS

For gullkort må du i løpet av ett år tjene opp 100.000 grunnpoeng. Dette er poeng du får ved flygninger med SAS og partnere i Star Alliance og andre flypartnere. Det betyr for eksempel mer enn 41 reiser til normalpris til London.

Du kan også også få gullkort ved 50 flygninger (25 tur/returreiser) med SAS og/eller Air Botnia på Business Class, eller like mange reiser inneriks i Sverige og Danmark. For sølv må du ha 35.000 grunnpoeng i løpet av ett år. Det er snakk om at grensene for gull og sølv vil endres etter at poenginntjening innenlands i Norge ikke lenger er mulig.

Hos Braathens

Du får Silver Wing med 30.000 opptjente poeng gjennom ett år. Med 95.000 poeng i løpet av året, er du sikret neste trinn på stigen som heter Royal Wing. Det betyr at toppgraderingene hos Braathens koster færre poeng enn hos SAS. Poenginntjeningen er per i dag identisk hos begge selskaper.

Ligger du an til oppgradering hos Wings, og vurderer overgang til EuroBonus før årsskiftet, bør du med andre ord fortsette samling i Wings for å få oppgraderingen. Den beholder du i ett år i den nye ordningen.

  • Se oversikt over poeng, opptjening og uttak her