Slik får du sjefskortene

Oppgraderte kort gir rett til ekstra fordeler og service. Hvordan sikre seg slike fordeler?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du må spare poeng i stor hastighet for å få gradert opp bonusstatusen din til gylne høyder.

Hos SAS

For gullkort må du i løpet av ett år tjene opp 100.000 grunnpoeng. Dette er poeng du får ved flygninger med SAS og partnere i Star Alliance og andre flypartnere. Det betyr for eksempel mer enn 41 reiser til normalpris til London.

Du kan også også få gullkort ved 50 flygninger (25 tur/returreiser) med SAS og/eller Air Botnia på Business Class, eller like mange reiser inneriks i Sverige og Danmark. For sølv må du ha 35.000 grunnpoeng i løpet av ett år. Det er snakk om at grensene for gull og sølv vil endres etter at poenginntjening innenlands i Norge ikke lenger er mulig.

Hos Braathens

Du får Silver Wing med 30.000 opptjente poeng gjennom ett år. Med 95.000 poeng i løpet av året, er du sikret neste trinn på stigen som heter Royal Wing. Det betyr at toppgraderingene hos Braathens koster færre poeng enn hos SAS. Poenginntjeningen er per i dag identisk hos begge selskaper.

Ligger du an til oppgradering hos Wings, og vurderer overgang til EuroBonus før årsskiftet, bør du med andre ord fortsette samling i Wings for å få oppgraderingen. Den beholder du i ett år i den nye ordningen.

  • Se oversikt over poeng, opptjening og uttak her
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!