Slik får du rabatter i Oslo

Med «Oslo Pass» kan du parkere, reise kollektivt og oppleve hovedstaden gratis.

Med Oslo Pass kan du oppleve hovedstadens severdigheter og tilbud til en billig penge. Foto: Per Ervland
Med Oslo Pass kan du oppleve hovedstadens severdigheter og tilbud til en billig penge. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Oslo Pass» er ingen ny sak, selv om kanskje ikke alle har hørt om det. Passet har eksistert siden 1984, og gikk da under navnet «Oslo Kortet». I 2002 ble navnet endret til «Oslo Pass».

Men for deg som ikke aner hva dette går ut på, er det kort fortalt et pass som gir deg fri transport med offentlige kommunikasjonsmidler, fri adgang til 30 museer og severdigheter, fri parkering på kommunale parkeringsplasser i Oslo, gratis adgang til utendørs svømmebasseng, gratis vandreturer, rabatt på sightseeing, Tusenfryd, bilutleie, skisimulator, skøyte- og skiutleie, samt gode tilbud på restauranter, butikker og danseforestillinger.


– Salget av «Oslo Pass» har hatt en formidabel økning de seneste årene, i takt med at bortimot samtlige museer og attraksjoner i Oslo har blitt deltakere i passet, sier Magnus Mørch, markedskoordinator for Oslo Pass i VisitOslo, til DinSide.

Tips: Opplev operaen i Bjørvika uten å være der

Forventer rekordsalg

Du kan velge mellom å ha et pass som endten er gyldig for 24, 48 eller 72 timer. Passet er gyldig fra det øyeblikket du stempler det og i det antall timer som er angitt på passet, ifølge nettsiden.

– Slik det ser ut for øyeblikket, forventer vi at også 2011 blir et rekordår for salget av «Oslo Pass», med et forventet salg på 85.000 pass. Alle undersøkelser vi har foretatt viser at turistene er strålende fornøyd med produktet, forteller Mørch.

Han kan opplyse om at alle som vil kan kjøpe Oslo Pass. Det selges på turistinformasjonene i Oslo, samt på de fleste hoteller.

– 2012 blir nok et spennende år for «Oslo Pass», da vi blir en av de første byene i verden som kan tilby et helelektronisk pass som inkluderer både transport og parkering, avslører Mørch.