Slik får du luksushotell til bra pris

Ferien blir hakket bedre når hotellet er skikkelig fint. Foto: Swissôtel Berlin
Ferien blir hakket bedre når hotellet er skikkelig fint. Foto: Swissôtel Berlin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg skal til London i oktober, og har akkurat sikret meg overnatting på femstjernershotell midt i sentrum til en veldig hyggelig pris. Vi er en venninnegjeng som drar, og vi bestemte oss for at denne gangen skulle vi slå på stortromma og bo skikkelig bra.

Inspirert av hotellkuppet i London, har jeg i denne artikkelen samlet smarte tips og råd til hvordan du sikrer deg luksusovernatting til en bra pris.

Har du noen erfaringer du vil dele med andre? Skriv i debattforumet under.

Det er ofte ikke så mange hundrelappene som skiller et rom på firestjernershotell fra et rom på femstjernershotell. Det gjelder særlig i disse dager, da finanskrisen har redusert både antall forretningsreisende og ferierende. Det merker først og fremst de finere hotellene. Derfor bør du absolutt sjekke ut prisene hos luksushotellene.

Husk også at det er stor forskjell på firestjernershotell. Noen står ikke tilbake for femstjernershotell, men mangler kanskje enkelte fasiliteter for å få den femte stjernen (egen restaurant eller vaskeritjeneste, for eksempel). Derfor kan du også vurdere firestjerners, selv om du har bestemt deg for å bo fint.

Vi fikk en mye rimeligere pris gjennom hotellsøksiden enn direkte hos hotellet. Foto: Empire Hotel
Vi fikk en mye rimeligere pris gjennom hotellsøksiden enn direkte hos hotellet. Foto: Empire Hotel Vis mer


Priseksempel: Gjennom Expedia.no kan du få en langhelg på firestjerners Empire Hotel på Broadway i New York, like ved Central Parks sørvestlige hjørne til 5.235 kroner. Dette gjelder dobbeltrom fra torsdag til søndag, og døgnpris per person er da 872,50 kroner. Det er ikke galt for et så bra hotell midt i den dyre hotellbyen New York. Hotellet er kjent for sin lekre takterrasse med bar. Bestilt gjennom hotellet er prisen 6.363 kroner.

Orienter deg om utvalget
Første steg er å få en oversikt over hvilke fire- og femstjernershoteller som finnes der du skal. Gjør et søk på et par hotellsøkesider. Hotels.com er grei å bruke, for her er det lett å begrense søket til stjerneklassifisering, pris og område.

Husk at ikke alle hoteller dukker opp hos hotellsøksidene. Sjekk derfor ut nettsider som Leading Hotels of the World, eller google for eksempel "five star hotel new york", og se hva som dukker opp.

 Foto: Swissôtel Berlin
Foto: Swissôtel Berlin Vis mer


Priseksempel: En helg i Berlin i september på femstjernershotellet Swissôtel Berlin koster 2.122 kroner gjennom Hotels.com. Dette gjelder to overnattinger i dobbeltrom, altså 530 kroner per person per natt. Hotellet ligger sentralt i byen, og er rangert som det andre beste i byen av Tripadvisors brukere. Merk at i tilbudet til Hotels.com er frokost ikke inkludert, og det er ikke mulig å gjøre endringer eller avbestille.

Noter ned kandidatene
Skriv opp hoteller som er aktuelle på en liste. Noter ned prisene du har fått opp via hotellsøksiden.

Sjekk hotellenes egne nettsider
Nå bør du sjekke ut hotellenes egne nettsider. Her får du et mye bedre inntrykk av hvordan hotellet er, fordi informasjonen er mer utfyllende, og bildene flere. Undersøk også hva hotellet selv skal ha for overnattingen på dine datoer. Det er sjelden at femstjernershotellene har rimeligere priser direkte, men det kan hende du snubler over spesielle tilbud.

Gjør en prissammenligning
Nå er tiden kommet til å se hvilke hotellsøkside som gir deg det beste tilbudet. Dette tar litt tid, men er absolutt verdt det. Prisene kan variere veldig fra nettside til nettside. Noen har kanskje et tre netter for to-tilbud andre ikke har. Det finnes drøssevis med hotellsøksider. Disse har et stort utvalg hoteller og er forholdsvis enkle å bruke: Booking.com, Hotels.com, Lastminute.com, Expedia.no.

Dropp frokosten
Du får ofte en mye bedre pris på overnattingen dersom du dropper hotellets frokost. På femstjernershoteller er frokosten selvsagt veldig god, men den koster deg gjerne 150-200 kroner ekstra i døgnet. Skal du til en storby, er det like greit å spise frokost på en kafé i nærheten. Da kommer du unna med å betale halvparten eller mindre av hotellfrokostprisen, og du får oppleve litt av byens hverdagsliv, idét du deler frokosten med lokale innbyggere på vei til og fra jobb eller ærend.

Gjør et valg
Sammenlign prisene de forskjellige nettsidene tilbyr deg og husk å se hva som er inkludert (merk at frokost ofte ikke er inkludert i spesialtilbudene), og husk å få med deg hva som er den endelige prisen. Hotels.com viser deg for eksempel ikke totalpris inkludert skatter og avgifter før du klikker deg videre på "bestill"-knappen. Vær også oppmerksom på at når du bestiller gjennom hotellsøksider er det sjelden mulighet for å gjøre endringer eller avbestille oppholdet og få pengene igjen.

Bestill et "hemmelig" hotell
Flere nettsider gir deg sjansen til å bestille luksushotell til ekstra nedsatt pris - haken er at du ikke får vite hvilket hotell det er før du har bestilt. Grunnen til at dette er billigere, er at hotellene ikke behøver bekymre seg for at det ødelegger direktesalget de har gjennom egen nettside. Hotwire.com har bare slike hemmelige hotell, men er mest fokusert på USA. Hos Lastminute.com er flere europeiske byer med, og her kan du søke både vanlig, og på hemmelige hotell. På sistnevnte nettside søker du etter hotell i byen du skal bo, og klikker på "Vis alle top secret hotels" når resultatene kommer opp.

Det finnes triks for å finne ut hvilket hotel det dreier seg om før du gjør bestillingen. Prøv å lime inn hotellbeskrivelsen du får opp i google. Ofte er den en direkte kopi av hotellets egen beskrivelse, og dermed dukker hotellets nettside opp i googlesøket.

Priseksempel: Lastminute.com tilbyr en helg i oktober på et femstjernershotell i Londons West End til 2.461 kroner. To overnattinger i dobbeltrom gir en pris per person per døgn på 615 kroner. Da er riktignok ikke frokost inkludert. Vil du ha frokost, hopper prisen opp til 759 kroner per person per døgn.

Merk! Priseksemplene ble hentet inn fredag 28. august. Vi tar forbehold om prisendringer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!