Slik får du ligge på flyet

Norge er et viktig marked for siste nytt i fly-luksus. Les testen og se bildene.

Helt flat liggeposisjon for de som ikke er lengre enn 187 cm. Foto: Per Ervland
Helt flat liggeposisjon for de som ikke er lengre enn 187 cm. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager kjører British Airways ut sine nye flatseter for passasjerer som reiser med Club World. Vi har prøvesittet, men dessverre ikke prøvekjørt, selskapets nye gromseter.

Her er vi noen flymil unna krøtterklassen, men også dessverre adskillige kroner unna. Den som får reise business på jobbreiser kan imidlertid glede seg over økt grad av komfort og plass.

>> SE BILDER av den nye seteluksusen.

Norge størst

Selv om de fleste som reiser med Club World og lignende forretningskonsepter på fly ikke betaler selv, så er det etter hvert mange som velger de høyeste klassene også privat.

- Norge er det største premiumnisje-markedet vårt i Skandinavia, forteller Peter Rasmussen, commercial manager for Skandinavia og Island for British Airways, og bekrefter at gode tider i norsk økonomi fører til økt etterspørsel etter de mest kostbare seteplassene også blant dem som betaler reisen av egen lommebok.

Her er nemlig det deilige puter og tepper for soving, skuff til sko eller andre småting, lys du kan dimme til ønsket styrke, egen tv-skjerm med stort utvalg av underholdning, sete som kan justeres fra flatt til rett i ryggen, fotstøtte for de ekstra langbeinte, skjerming mot sidepassasasjeren, støyreduserende hodetelefoner ... og vi kan fortsette.

Peter Rasmussen er commercial manager for British Airways i Skandinavia og Island. Foto: Per Ervland
Peter Rasmussen er commercial manager for British Airways i Skandinavia og Island. Foto: Per Ervland Vis mer


- Mange som reiser i jobb har i sin arbeidskontrakt at de skal fly businessklasse, forteller Rasmussen, som med det forklarer noe av markedsgrunnlaget for denne typen luksusreiser i lufta.

Garanti til New York

Velger du Club World på ruten mellom London og New York er du garantert å få slike seter. På andre ruter kan du være heldig, men senest i løpet av ett års tid vil de flate setene være på plass på alle BAs langdistansefly. Til sammen vil British Airways installere 5.392 seter av den typen vi har prøvesittet på sine fly.

Hva koster det?

Prisen for en reise med Club World fra Oslo til New York starter på 15.314 tur/retur inkludert skatter. Disse kan ikke endres. For full flex billetter må du betale 23.414 kroner tur/retur. Enkeltvei med full fleksibilitet koster 14.911. Reiser du med forretningsavtale slipper du sannsynligvis langt billigere unna.

>> SE BILDER av den nye seteluksusen.

>> Vår journalist testet en annen type liggeseter til Japan - her er hennes dom

>> Dette koster drømmesetene på langturen - pristeste fra høsten 2006

>> Vanvittige VIP-fly får businessklasse til å blekne