Slik får du hotellrabatt

Norgesferie? Slik blir hotellferien billigst mulig.

Velkommen til Park Inn Oslo: Redizor-gruppens budsjettalternativ. Men likevel komfortabelt og moderne. Foto: Park Inn
Velkommen til Park Inn Oslo: Redizor-gruppens budsjettalternativ. Men likevel komfortabelt og moderne. Foto: Park Inn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med enkle grep eller kun ved å passe på hvilke fordeler du kan ha via ulike medlemsskap, kan hotellferien bli betraktelig mye billigere.

Her er noen tips til hvordan du kan slå kloa i de billigste hotellrommene i Norge - for deg som kanskje vil på ferie uten å fly, eller som ganske enkelt vil feriere i Norge.

Prisgaranti

Etterhvert kjenner vi prisgarantien fra annen varehandel, eksempelvis elvarehus som Elkjøp og Lefdal og og byggvarehus som Bauhaus og Byggmax.

Ryanair har også prøvd seg med prisgaranti: De lovte kundene det dobbelte av differansen refundert dersom de fant en lavere pris et annet sted. Markedsrådet forbød Ryanair å benytte dette i markedsføringsøyemed.

Men det finnes også hoteller med prisgaranti, Park Inn har for eksempel prisgaranti på nettet. Denne prisgarantien innebærer at du skal få den garantert beste prisen på hotellrommet ved bestilling på nettsidene til Park inn. Dersom du innen 24 timer finner det samme hotellrommet til en rimeligere pris hos en annen bookingtjeneste på nett, får du samme pris hos Park Inn - i tillegg til 25 prosent rabatt.

Verdens ti dyreste hotellrom

Choice Hotels har også en liknende prisgaranti: Dersom du har bestilt hotellrom via hotellkjedens nettsider og finner samme rom til rimeligere pris innen 24 timer etter at bestillingen er gjort, får du prisdifferansen refundert - samt et gavekort på 500 kroner som må brukes på et av kjedens hoteller.

Det kan altså lønne seg i kroner og øre å tenke seg litt om før man slår til på det beste tilbudet. Dersom du er litt smart, bestiller du altså ikke hotellrommet hos den aktøren som tilbyr det billigste rommet - du bestiller det på hotellkjedens egen nettside og krever deretter penger tilbake. 25 prosent spart!

Oslos best likte hoteller

Medlemspriser

Det er også mange medlemsorganisasjoner som har forhandlet seg fram til gode rabatter på hotellovernattinger. Her er noen:

Som Coop-medlem kan du få rabattert hotellovernatting i Norden, Europa og Baltikum. To personer kan bo to netter på dobbeltrom i Norge for fra 1.498 kroner - det er altså 749 kroner per natt. Du kan velge mellom 3- og 4-stjerners hotell. Tilbudet omfatter også familierom for en familie på fire, og koster da 1.798 kroner i Norge (barn under 13 år).

Med Trumf-kort kan du få overnatting på Scandic-hoteller i sommer for fra 295 kroner per person per natt i dobbeltrom. Tilbudet gjelder alle Scandic-hoteller (Norden og Nord-Europa) fra 24. juni til 15. august, ved bestilling før 31. mai eller så langt rommene rekker. Barn under 13 år bor gratis på foreldrenes rom. Det samme rommet som du får for 590 kroner (for to) med Trumf-rabatt, må du betale 910 kroner for om du bestiller tidlig (7 dager før ankonst) eller 1.040 kroner for bestilling helt opp til ankomst. Det er altså 450 kroner i differanse mellom Trumf-prisen og ordinær pris.

Med andre ord: Det kan lønne seg å sjekke hvilke medlemsfordeler du har gjennom ulike medlemsorganisasjoner.

Luksushelg for tusenlappen

Din ferie

Hvor skal du bo på hotell i sommer? (Avsluttet)
Norge(27%) 203
Sverige(9%) 70
USA(8%) 61
Danmark(7%) 56
Sør-Europa, andre(6%) 47
Hellas(6%) 42
Asia(5%) 41
Skal ikke bo på hotell(5%) 41
Spania(5%) 38
Nord-Europa, andre(4%) 31
Vet ikke(4%) 29
Frankrike(4%) 28
Andre(4%) 28
Storbritannia(3%) 26
Tyrkia(3%) 22
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Spesialtilbud

De fleste hotellkjedene kjører forskjellige tilbud fra tid til annen, og her kan det være penger å spare dersom du likevel hadde planlagt et hotellopphold. Sjekk hotellkjedenes nettsider før du bestiller, og husk å sjekke konkurrerende hoteller i byer med god hotelldekning.

Vi kan nevne Thon Hotels som i sommer lar deg bo to netter for prisen av én. Tilbudet gjelder alle helger fra 18. juni til 15. august, og i juli gjelder det alle dager (ikke kun helg). Det gjelder alle Thon-hotellene i Norge og Sverige, og kun ved ledig kapasitet. I disse aske-tider er det verdt å merke seg at hotellet krever forhåndsbetaling og opplyser at det ikek kan kanselleres. Det betyr at dersom du ikke kommer deg til hotellet på grunn av fly som ikke går, må se de innbetalte pengene for hotellrommet som tapt - dersom du ikke har et forsikringsselskap som viser seg å være villig til å refundere de tapte utgiftene for deg. Dette tilbudet er kun tilgjengelig ved bestilling på hotellkjedens internettsider.

Radisson Blu gir deg 25 prosent i "bestill-tidlig-rabatt" på over 190 hoteller i hele Europa, Midt-Østen og Afrika - med forbehold om ledige rom. Du må bestillle 21 til 28 dager før ankomst - men også her gjelder det at du må betale forskuddsvis og du kan ikke avbestille. Park Inn, som er i samme kjede som Radisson Blu, har også 25 prosent bestill-tidlig-rabatt og for øvrig 20 prosent rabatt om du bestiller 2- eller 3-døgns helgeopphold.

Dette er kun eksempler på ulike tilbud som vi har funnet hos noen få hotellkjeder akkurat nå. Du bør imidlertid være påpasselig med å lese vilkårene for tilbudene før du bestiller, slik at du er sikker på at du kjenner til eventuelle begrensninger - som for eksempel at du ikke kan avbestille.

"Billig"-kjeder

Sats på de billigere merkevarene. Alle de store hotellkjedene i Norge har egne budsjetthoteller som kan være et greit utgangspunkt dersom du er ute etter et billig hotellrom.

Her er noen hotellkjeder som markedsfører seg som budsjetthoteller:

  • Park Inn (Redizor-gruppen): Har fire hoteller i Norge, blant annet det ganske ferske Park Inn Oslo som åpnet i januar i år. En vilkårlig helgenatt i juli koster her 896 kroner for et dobbeltrom, ved benyttelse av forhåndsbestillingstilbudet.

  • Budget Hotel: Har foreløpig kun to hoteller i Norge (Oslo og Kristiansand). Satser på "Faste lave priser", dobbeltrom med bad koster 790 kroner og familierom for fire koster 990 kroner (i Oslo).

  • Thon Budget: Det er sju Budget-hoteller i Norge. Her kan du få dobbeltrom for fra 740 kroner.
  • Her er femstjernershotell billigst

    Studentboliger blir sommerhotell

    Dersom du trenger overnatting i skolenes sommerferie, kan det være verdt å sjekke ut hvorvidt det finnes muligheter for å leie rom på studentboliger. Det er gode muligheter for dette både i USA og Storbritannia - og sikkert i de fleste andre land med studentboliger knyttet til utdanningsinstitusjonene.

    Men hovedfokus her er Norge - og også her hjemme er det mulig å leie rom på studentboliger. Vi kan nevne eksempelvis Singsaker Studenthjem i Trondheim, hvor alle studentene som bor her ellers i året må flytte ut om sommeren - for da gjøres huset om til sommerhotell.