Maksimalt tillatt vekt er 20 kilo, og utover dette gjelder Norwegians overvektsregler og priser, skriver flyselskapet på sin nettside. Foto: Norwegian
Maksimalt tillatt vekt er 20 kilo, og utover dette gjelder Norwegians overvektsregler og priser, skriver flyselskapet på sin nettside. Foto: NorwegianVis mer

Slik får du gratis bagasjefrakt med Norwegian

Bagen som gjør at du slipper ekstrakostnadene.

Det koster å fly med innsjekket bagasje. Noen flyselskap har bagasjefrakten inkludert i prisen, mens andre ikke. Håndbagasje pleier derimot å være kostnadsfritt, hvis du holder deg innenfor flyselskapets bagasjeregler vel å merke.

DinSide skrev denne uken at flyselskapet British Airways tillater 46(!) kilo i håndbagasjen.

Hos Norwegian koster det 50 kroner per strekning å ta med bagasje i Norge, 60 kroner for storby, 80 kroner for Sør-Europa og 80 kroner for langdistanse.

Men det finnes faktisk en måte å unngå denne ekstraavgiften på. Hvis du er medlem i Norwegian Reward kan du nemlig kjøpe Norwegians egen bag, som gir deg gratis frakt på alle Norwegians flyvninger ut 31. desember 2012.

>>>Nå selger Ryanair kofferter

Ikke helt gratis ...

Bagen rommer 75 liter, er av 100 prosent nylon og er 70 centimeter lang, 40 centimeter bred og 35 centimeter høy, men veier 4,1 kilo. Den er fra Helly Hansen og har solide hjul, tre innvendige oppbevaringsrom adskilt med glidelås, utvendig nøkkellomme og navnelappholder, ifølge Norwegian.no.

Ettersom bagen koster 1.249 kroner sier det seg selv at du må betale litt for å få gratis frakt ut 2012. Men hvis du flyr mye med Norwegian og likevel må ha en ny bag, så er det en god deal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem tips: Dette bør du gjøre med bagasjen din

Merk bagen/kofferten din godt

Men det gjelder å være forsiktig. Dersom mange flypassasjerer plutselig får Norwegian-bag, kan det fort bli vanskelig å finne igjen bagen sin på bagasjebåndet.

Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske reiseforsikring, har ved en tidligere anledning uttalt til DinSide at nordmenn er lite oppfinnsomme og flinke når det gjelder merking av bagasje, noe som gjør det vanskelig å finne riktig eier.

– Bagasjebåndet på OSL er fullt av svarte, helt like kofferter. Folk tar rett og slett feil koffert, forteller Vennesland.

Europeiske reiseforsikring har så langt i år behandlet 4.300 saker knyttet til forsinket bagasje, og Vennesland anslår at tallet for hele bransjen er omtrent 11.000 tilfeller til nå.