Slik booker du billigst hotellrom

PRISTEST: De som lover at de er billigst, er dyrest. DinSide pristester hotellbooking-tjenester og avslører hvordan du kan spare hundrelapper per døgn.>> Nettbooking vs. telefonbestilling >> Se prisene

Sjekk prisene på hotellrom via Internett og telefon.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst/privat/ikke til gjenbruk Vis mer

Slik booker du billigst hotellrom

  1. Se prisene
  2. Nettbooking vs. telefonbestilling


- Ikke stol på markedsføringen, er DinSides konklusjon etter å ha pristestet åtte hotellbookingtjenester. Setter du av tid til planlegging og prisundersøkelser kan du spare opptil flere hundre kroner per natt.

Billigst overnatting i London og København

DinSide valgte seg ut en torsdag midt i juli og søkte etter overnatting i to populære reisemål for nordmenn, London og København. Vi sjekket romprisene både via flyselskapet Norwegians nettbooking, via regulære bookingtjenester som PlacesToStay, via destinasjonens offisielle turistnettsteder, per telefon direkte til hotellet og via de respektive hotellenes nettsteder. Til tross for løfter om 70 prosent rabatt og pengene tilbake-garanti hos et par av aktørene, var det ikke de som lovet mest som vant. Konklusjonen er ganske enkelt at den som shopper rundt etter best pris, vinner.

Destinasjonsnettstedet LondonTown.com lover mellomlegget tilbake dersom du finner hotell i London som er billigere enn det vi fant. Og da er bare å konkludere med at nettstedet skylder oss noen hundringser. For til London var det nettreisebyrået Ebookers.no som hadde det billigste rommet. Dermed skylder LondonTown oss 325 kroner - for så mye billigere var det å booke via Ebookers til London på vår foretrukne dato.

I København var det ikke Ebookers.no som var best på pris, men derimot destinasjonsnettedet VisitCopenhagen.dk som hadde den rimeligste overnattingen blant bookingoperatørene. De tilbød et rom på Hotel Løven til 536 kroner. Likevel lønte det seg å bestillet hotellrom via hotellets egen onlinebooking; da kostet rommet 527 kroner. Hos Ebookers.no kostet billigste værelse 689 kroner. Dyreste rom i København var det PlacesToStay.com som kunne tilby. Her kostet et rom på det rimeligste hotellet, Comfort Hotel Europa, 957 kroner. Dette til tross for at nettbedriften lover rabatter opptil 70 prosent i forhold til hotellenes fastpris. Vi fant ut at vi sparer 264 kroner på bestille direkte fra hotellets nettsted i stedet for å gå via PlacesToStay som i denne operasjonen avkrevde et bestillingsgebyr på cirka 82 kroner.

Slik får du billig overnatting


Undersøk: DinSides test viser at du like gjerne kan tape som tjene på å handle hotellrom på nett. Derfor er det beste rådet at du både sjekker bookingtjenestene, hotellenes egne nettsider og tar en telefon før du bestemmer deg.

Tidspunkt: Forretningshotellene har ofte tilbud i helgene, mens turistklassehotellene ofte har gode midtuketilbud.

Lengde: Mange hoteller gir rabatter på opphold som går over flere dager. Jo lengre opphold, dess større mulighet for rabatt. Det kan lønne seg å spørre etter slike rabatter.

Pakketur eller egensydd? Mange synes det er moro å lage sine egne pakker. Turister med budsjettkrav bør vurdere tilbudene til enten charterselskap eller annen turarrangør. Selskapene har ofte gunstige avtaler med hotellene.

Rabatter: Mange som arbeider i større selskaper eller er medlem av foreninger kan skaffe seg spesialrabatter hos kjedehotellene. Sjekk der du jobber og der du er medlem.

Spesialtilbud: Følg med. Mange hoteller og kjeder opererer med spesialtilbud i perioder. Disse blir gjerne annonsert på hotellenes nettsider. Meld deg på nyhetsbrevordningene hos hotellkjedene og hos nettreisebyråene. Også i avisene blir det annonsert gode tilbud.

Sjekk skjulte avgifter: Sjekk om lokale skatter og avgifter er inkludert i totalprisen. Den som bor på stramt budsjett kan få en ubehagelig overrraskelse når regningen skal betales og det er lagt på bookinggebyr og merverdiavgift.

Om nettbooking

Når du booker på nett, enten via utenlandsk nettsted for hotellbooking eller direkte med hotellet gjelder ikke norske forbrukerrettigheter. Sjekk hotellene gjennom flere kilder. Er du ikke fornøyd med hotellet anbefaler vi å klage direkte til hotellet. Dernest kan Forbrukerombudet bistå med hjelp via ordningen Forbruker Europa.

Når en skal drive sitt eget reisebyrå og samtidig være kunde i det, er det også viktig å sette seg inn i betalings- og avbestillingsregler. Disse varierer aktørene i mellom.

>> Nettbooking vs. telefonbestilling

>> Se prisene

RELATERTE SAKER

Superbillig sommerfly


BILLIGGUIDE: Storby eller strand fra 157 kroner. I sommer kan du fly billig til 62 destinasjoner. Se hvem som flyr deg hvor.

Les mer

Billigst til kontinentet


PRISTEST: Skal du på bilferie på kontinentet, er det ikke det samme hvilken vei du velger ut av Norge. Vi har sjekket prisene på fergetransport og landeveiskjøring: Du kan spare tusenlapper ved å velge riktig vei.

Les mer

Billig- og gratisguiden


ABC: Slik finner du de billigste bilettene, de rimeligste hotellene og den beste lavprismaten. Det kan også gjøres gratis! Her er våre beste sparetips.

Les mer

Saga og Ving best på nett


TEST: Fem reiseselskaper er vurdert. Her finner du den beste charterbestillingen på nett.

Les mer

Fly billig jorda rundt

Foto: Montasje: Per Ervland Vis mer


LAVPRIS: Fra Oz til Oslo, London og Libanon for 500 kroner. Her er billigflyoversikten for hele jorda.

Les mer

Best og verst på hotellbooking

Foto: Inga Holst Vis mer


TEST: Hotellsøketjenestene gir ikke de rabattene de lover. DinSides test avslører at det er lite å tjene på bruke slike internettjenester.

Les mer